Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 600 /2006


privind sprijinul direct al statului acordat producătorilor de legume de seră şi ciuperci de cultură în anul 2006


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 08.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (08.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (3) Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale întocmeşte Centralizatorul justificativ al sumelor acordate producătorilor ca sprijin direct al statului în anul 2006, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 5.

    ART. 9

    În baza centralizatorului justificativ prevăzut la art. 8 alin. (3), Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare la capitolul 83.01 "Agricultură, silvicultură, piscicultură şi vânătoare", titlul "Subvenţii".

    ART. 10

    După aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de către Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale se alimentează contul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, care virează sumele cuvenite în conturile solicitanţilor astfel: pentru persoane juridice, la trezorerii, iar pentru persoane fizice, în contul deschis de acestea la băncile comerciale.

    ART. 11

    Sucursalele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, au obligaţia de a înregistra şi monitoriza toţi beneficiarii sprijinului direct pe produs.

    ART. 12

    (1) Încasarea sumelor de la bugetul de stat în mod necuvenit de către solicitantul sprijinului direct al statului prin înscrierea sau atestarea de date ori de situaţii nereale pe documentele de decontare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei (RON) la 30.000 lei (RON), precum şi cu obligarea la restituirea sumelor încasate nejustificat şi la plata penalităţilor prevăzute de legislaţia fiscală în vigoare.

    (2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1) se fac de către persoanele împuternicite de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

    (3) Contravenientul poate achita, în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal de contravenţie ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii aplicate, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

    ART. 13

    Dispoziţiile art. 12 referitoare la contravenţii se completează cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 14

    Persoanele împuternicite de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale au obligaţia de a verifica permanent modul de acordare a sumelor alocate potrivit prezentei hotărâri.
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic