Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 600 /2006


privind sprijinul direct al statului acordat producătorilor de legume de seră şi ciuperci de cultură în anul 2006


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 7 alin. (1) şi (3) şi al art. 8 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 108/2001 privind exploataţiile agricole, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 166/2002, cu completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Producătorii agricoli persoane fizice sau juridice, organizaţi în exploataţii agricole în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 108/2001 privind exploataţiile agricole, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 166/2002, cu completările ulterioare, care deţin sau administrează sere încălzite şi ciupercării în spaţii climatizate şi care valorifică produsele în conformitate cu standardele de comercializare în vigoare, beneficiază de sprijin direct pe produs, în scopul stimulării producţiei şi a calităţii acesteia.

    ART. 2

    Sprijinul direct al statului, acordat în anul 2006 producătorilor prevăzuţi la art. 1, este de 10.000 mii lei (RON) şi se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, în cadrul programului "Dezvoltarea durabilă a sectorului vegetal, a sectorului zootehnic şi piscicol, precum şi alte programe pe care Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale trebuie să le pună în aplicare".

    ART. 3

    (1) Sprijinul direct al statului se acordă pentru produsele recoltate şi livrate din serele încălzite, din ciclul I de producţie, până la data de 30 iunie 2006.

    (2) Pentru ciupercile cultivate în spaţii climatizate, sprijinul direct se acordă pentru producţia recoltată şi livrată până la data de 31 decembrie 2006.

    ART. 4

    (1) Cantităţile pentru care se acordă sprijinul financiar şi cuantumul sumelor sprijinului pe unitatea de produs, repartizate pe culturi, în anul 2006, sunt prevăzute în anexa nr. 1.

    (2) Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin direcţia de specialitate, repartizează pe judeţe cantităţile de producţie marfă pe baza declaraţiilor de înfiinţare a suprafeţelor de legume cultivate în sere încălzite şi ciuperci cultivate în spaţii climatizate, înregistrate la direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi care se transmit la Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

    ART. 5

    (1) Beneficiarii sprijinului direct al statului pe produs trebuie să facă dovada că au consumat şi plătit furnizorilor energie termică sau au consumat şi plătit gaz metan, energie electrică ori combustibili de orice tip utilizaţi în centrale proprii pentru producerea energiei termice.

    (2) Beneficiarii trebuie să prezinte sucursalelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură următoarele documente:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic