Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 590 /2006


pentru aprobarea Strategiei de restructurare, privatizare şi atragere de investiţii la următoarele societăţi cu capital de stat din sectorul minier - exploatări minereuri metalifere (necarbonifere/altele decât exploatarea cărbunelui): Societatea Comercială "Cupru Min" - S.A. Abrud, Societatea Comercială "Moldomin" - S.A. Moldova Nouă, Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului "Minvest" - S.A. Deva, Societatea Comercială "Băiţa" - S.A. Ştei, Compania Naţională a Metalelor Preţioase şi Neferoase "Remin" - S.A. Baia Mare, Societatea Comercială "Minbucovina" - S.A. Vatra Dornei, precum şi la filialele acestora


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobă Strategia de restructurare, privatizare şi atragere de investiţii la următoarele societăţi cu capital de stat din sectorul minier - exploatări minereuri metalifere (necarbonifere/altele decât exploatarea cărbunelui): Societatea Comercială "Cupru Min" - S.A. Abrud, Societatea Comercială "Moldomin" - S.A. Moldova Nouă, Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului "Minvest" - S.A. Deva, Societatea Comercială "Băiţa" S.A. Ştei, Compania Naţională a Metalelor Preţioase şi Neferoase "Remin" - S.A. Baia Mare, Societatea Comercială "Minbucovina" - S.A. Vatra Dornei, precum şi la filialele acestora, denumite în continuare societăţi comerciale din minerit, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    (2) Restructurarea şi atragerea de investiţii la societăţile comerciale din minerit se realizează în principal prin încheierea unui contract complex, denumit în continuare contract de cooperare, al cărui obiectiv principal este continuarea activităţilor miniere, fără întrerupere, în baza avizelor, autorizaţiilor şi aprobărilor existente la data încheierii contractului şi a unor mandate acordate adunării generale a acţionarilor a fiecărei societăţi comerciale din minerit de către Ministerul Economiei şi Comerţului.

    (3) Contractul de cooperare pentru restructurarea şi atragerea de investiţii la societăţile comerciale din minerit prevăzute la alin. (1) are ca obiect desfăşurarea de activităţi miniere de către societăţile comerciale din minerit şi investitorii selectaţi în condiţiile prezentei hotărâri. Contractul de cooperare poate presupune încheierea unui act adiţional la licenţa de exploatare minieră prin care investitorul este cooptat în calitate de asociat, a unui contract de închiriere/uzufruct şi/sau vânzare a unor active (investitorul având calitatea de locatar/uzufructuar) prin care sunt puse la dispoziţie investitorului anumite utilaje, mijloace de transport, clădiri, depozite, terenuri, a unui contract de muncă/prestări de servicii prin care investitorul contractează forţa de muncă şi utilităţile necesare, precum şi a unui contract de asistenţă tehnică de specialitate prin care investitorul este beneficiarul experienţei şi know-how-ului privind exploatările miniere ce constituie obiectul proiectului.

    (4) Pentru partea de activitate ce nu face obiectul contractului de cooperare prevăzut la alin. (2) sau dacă nu s-a finalizat contractul de cooperare, pot fi folosite orice alte modalităţi de restructurare şi atragere de investiţii, în condiţiile legii.

    (5) De regulă, exploatarea oricărei resurse minerale dintr-un perimetru de licenţă va face obiectul unui singur contract de cooperare.

    (6) Ulterior încheierii contractelor de cooperare pentru societăţile comerciale din minerit, prevăzute la alin. (5), poate fi iniţiat procesul de privatizare care se va realiza prin metodele prevăzute de legislaţia în vigoare, în principal cele prevăzute în anexă, cu îndeplinirea de către potenţialii investitori a unor criterii de precalificare.

    (7) Se interzice transferul licenţelor de exploatare minieră existente în prezent, fără parcurgerea unor proceduri transparente prevăzute de lege cu privire la privatizarea societăţii sau la vânzarea activelor ei, cu excepţia declarării falimentului titularului licenţei.

    ART. 2

    (1) Se mandatează Ministerul Economiei şi Comerţului să întreprindă măsurile necesare pentru implementarea Strategiei de restructurare, privatizare şi atragere de investiţii la societăţile cu capital de stat din sectorul minier, precum şi la filialele acestora, aprobată în conformitate cu prevederile art. 1.

    (2) Se mandatează Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, ca, ulterior demarării restructurării, să întreprindă măsurile necesare pentru iniţierea şi derularea privatizării următoarelor societăţi cu capital de stat din sectorul minier - exploatări minereuri metalifere (necarbonifere/altele decât exploatarea cărbunelui): Societatea Comercială "Cupru Min" - S.A. Abrud, Societatea Comercială "Moldomin" - S.A. Moldova Nouă, Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului "Minvest" - S.A. Deva, Societatea Comercială "Băiţa" - S.A. Ştei, Compania Naţională a Metalelor Preţioase şi Neferoase "Remin" - S.A. Baia Mare, Societatea Comercială "Minbucovina" - S.A. Vatra Dornei, precum şi a filialelor acestora.

    (3) Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, colaborează cu celelalte organe ale administraţiei publice centrale şi locale implicate în procesul de restructurare şi atragere de investiţii la societăţile comerciale din minerit, precum şi la filialele acestora, care sunt obligate să răspundă cu operativitate solicitărilor Ministerului Economiei şi Comerţului, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic