Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 578 /2006


privind acumularea de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat în anul 2006, ca stoc de urgenţă, a cantităţii de 500 bucăţi de construcţii uşoare din elemente modulate pentru cazarea familiilor sinistrate şi acordarea unui ajutor umanitar populaţiei din judeţele Călăraşi şi Dolj


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 13.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (13.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (2) Cheltuielile legate de transportul produsului se suportă de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, în limita bugetului aprobat.

    (3) Distribuirea către populaţia sinistrată se va face de către comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, prin grija instituţiilor prefectului din judeţele Călăraşi şi Dolj.

    (4) Preluarea locuinţelor de către persoanele sinistrate se face conform listelor întocmite de instituţiile prefectului, avizate de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, pe bază de proces-verbal de predare-primire, cu precizarea obligaţiilor şi îndatoririlor primitorului, întocmit după modelul contractului-cadru de închiriere pentru suprafeţele cu destinaţia de locuinţă, prevăzut în anexa nr. 8 la Hotărârea Guvernului nr. 1.275/2000 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii locuinţei nr. 114/1996, cu modificările ulterioare, pe termen de un an calendaristic, dar nu mai puţin decât perioada necesară rezolvării situaţiei locative definitive a sinistratului beneficiar de locuinţă provizorie.

    (5) Schimbarea, sub orice formă, a destinaţiei, deteriorarea, distrugerea sau modificarea constructivă a construcţiilor uşoare din elemente modulate acordate ca ajutor umanitar din rezervele de stat este interzisă şi atrage răspunderea civilă, administrativă, disciplinară sau penală, după caz.

    ART. 5

    (1) Instituţiile prefectului din judeţele Călăraşi şi Dolj vor justifica distribuirea produsului scos din rezervele de stat în condiţiile prezentei hotărâri, conform prevederilor art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 371/1993 privind acordarea, în primă intervenţie, a ajutoarelor umanitare populaţiei sinistrate, ca urmare a unor situaţii excepţionale.

    (2) Documentele justificative privind distribuirea vor fi păstrate la sediile instituţiilor prefectului din judeţele Călăraşi şi Dolj în vederea punerii lor la dispoziţie organelor de control abilitate.

    ART. 6

    Autorităţile administraţiei publice locale din judeţele Călăraşi şi Dolj vor asigura pentru fiecare zonă sinistrată:

    a) locaţiile pentru amplasarea construcţiilor uşoare din elemente modulate pentru cazarea familiilor sinistrate, altele decât cele unde urmează să se reconstruiască locuinţele distruse;

    b) energia electrică necesară iluminatului şi, după caz, încălzirii din sursă electrică;

    c) grupuri sanitare şi surse de apă potabilă.

    ART. 7

    (1) Pe măsura finalizării reconstrucţiei locuinţelor, instituţiile prefectului din judeţele Călăraşi şi Dolj vor prelua de la populaţie construcţiile uşoare din elemente modulate, acordate în condiţiile prezentei hotărâri.

    (2) Preluarea se va face pe bază de proces-verbal de predare-primire, cu constatarea stării constructiv-funcţionale şi aplicarea măsurilor, după caz.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic