Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 575 /2006


privind acordarea unui ajutor umanitar populaţiei sinistrate din judeţele Hunedoara şi Vâlcea


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 8 alin. 5 din Legea nr. 82/1992 privind rezervele de stat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Se acordă un ajutor umanitar de urgenţă, cu titlu gratuit, în limita sumei de 118.500 lei (RON), constând în 8 construcţii uşoare din elemente modulate, destinate cazării temporare a populaţiei sinistrate din judeţele Hunedoara [4 bucăţi - 59.250 lei (RON)] şi Vâlcea [4 bucăţi - 59.250 lei (RON)], afectate în urma alunecărilor de teren.

    ART. 2

    Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat va scădea din gestiune la preţurile de înregistrare, prin debitarea contului 6891 "Cheltuieli privind rezerva de stat" prin creditul contului 3041 "Materiale rezerve de stat", cantitatea de 8 bucăţi construcţii uşoare din elemente modulate pentru cazarea familiilor sinistrate, aprobate a fi scoase din rezervele de stat potrivit prezentei hotărâri, pe baza avizelor de expediţie şi a proceselor-verbale de predare-primire semnate de împuterniciţii desemnaţi de instituţiile prefectului din judeţele Hunedoara şi Vâlcea.

    ART. 3

    (1) Transportul construcţiilor uşoare din elemente modulate pentru cazarea familiilor sinistrate până la locurile indicate de instituţiile prefectului din judeţele Hunedoara şi Vâlcea se va efectua în regim de urgenţă cu mijloace auto din dotarea unităţilor teritoriale din subordinea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat sau cu mijloace ale unor societăţi comerciale angajate de acestea.

    (2) Cheltuielile legate de transportul produsului se suportă de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, în limita bugetului aprobat.

    (3) Distribuirea către populaţia sinistrată se va face de comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, prin grija instituţiilor prefectului din judeţele Hunedoara şi Vâlcea.

    (4) Preluarea locuinţelor de către persoanele sinistrate se face pe bază de proces-verbal de predare-primire, cu precizarea obligaţiilor şi îndatoririlor primitorului, întocmit după modelul Contractului-cadru de închiriere prevăzut în anexa nr. 8 la Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii locuinţei nr. 114/1996, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.275/2000, cu modificările ulterioare, pe termen de un an calendaristic, dar nu mai puţin decât perioada necesară rezolvării situaţiei locative definitive a sinistratului beneficiar de locuinţă provizorie.

    (5) Schimbarea sub orice formă a destinaţiei, deteriorarea, distrugerea sau modificarea constructivă a construcţiilor uşoare din elemente modulate acordate ca ajutor umanitar din rezervele de stat este interzisă şi atrage, după caz, răspunderea civilă, administrativă, disciplinară sau penală.

    ART. 4

    (1) Instituţiile prefectului din judeţele Hunedoara şi Vâlcea vor justifica distribuirea produsului scos din rezervele de stat în condiţiile prezentei hotărâri, conform prevederilor art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 371/1993 privind acordarea, în primă intervenţie, a ajutoarelor umanitare populaţiei sinistrate, ca urmare a unor situaţii excepţionale.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic