Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 571 /2017


privind stabilirea condiţiilor în care se suportă, de la bugetul de stat, contribuţiile de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din pensii, precum şi condiţiile de transmitere a informaţiilor referitoare la aceste contribuţii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.05.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.05.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (2) Informaţiile prevăzute la art. 168 alin. (9^2) din Legea nr. 227/2015
, cu modificările şi completările ulterioare, se transmit Ministerului Sănătăţii de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, casele de pensii sectoriale, precum şi alte entităţi care plătesc venituri din pensii şi cuprind numărul de persoane fizice cu venituri lunare din pensii şi cuantumul contribuţiei de asigurări sociale de sănătate aferente veniturilor din pensii pentru care contribuţia de asigurări sociale de sănătate se suportă de la bugetul de stat, pentru pensionarii aflaţi în evidenţa fiecărui plătitor de astfel de venituri.

    ART. 5

    (1) Instituţiile şi entităţile prevăzute la art. 4 transmit Ministerului Sănătăţii până la data de 20 a lunii curente, pentru luna anterioară, numărul de persoane fizice cu venituri lunare din pensii şi cuantumul contribuţiei de asigurări sociale de sănătate aferente veniturilor din pensii pentru care contribuţia de asigurări sociale de sănătate se suportă de la bugetul de stat, în formatul prevăzut în anexa nr. 1.

    (2) În cazul în care instituţiile şi entităţile prevăzute la art. 4 constată erori la calculul cuantumului contribuţiei de asigurări sociale de sănătate aferente veniturilor din pensii pentru care contribuţia de asigurări sociale de sănătate se suportă de la bugetul de stat, pentru perioadele anterioare lunii de raportare, cuantumul sumei totale reprezentând corecţia pentru perioadele anterioare se transmite separat către Ministerul Sănătăţii, odată cu informaţiile transmise potrivit alin. (1), în vederea regularizării acesteia.

    ART. 6

    (1) În vederea înregistrării în Registrul unic de evidenţă al asiguraţilor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, şi entităţile care plătesc venituri din pensii transmit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, până la data de 20 a lunii curente, pentru luna anterioară, în format electronic, listele persoanelor fizice aflate în evidenţele proprii, care realizează venituri din pensii, pentru care contribuţia de asigurări sociale de sănătate se suportă de la bugetul de stat. Modelul şi structura listelor sunt prevăzute în anexele nr. 2 şi 3.

    (2) În vederea înregistrării în Registrul unic de evidenţă al asiguraţilor, casele de pensii sectoriale transmit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin intermediul Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, până la data de 20 a lunii curente, pentru luna anterioară, în format electronic, listele persoanelor fizice aflate în evidenţele proprii, care realizează venituri din pensii, pentru care contribuţia de asigurări sociale de sănătate se suportă de la bugetul de stat. Modelul şi structura listelor sunt prevăzute în anexele nr. 4 şi 5.

    (3) În cazul în care instituţiile şi entităţile prevăzute la alin. (1) şi (2) constată erori la transmiterea informaţiilor privind persoanele fizice aflate în evidenţele proprii, care realizează venituri din pensii, pentru care contribuţia de asigurări sociale de sănătate se suportă de la bugetul de stat, pentru perioadele anterioare lunii de raportare, corecţiile se efectuează prin transmiterea listelor rectificative pentru lunile cărora le sunt aferente informaţiile respective.

    ART. 7

    Prelucrarea datelor transmise în aplicarea prezentei hotărâri, inclusiv respectarea drepturilor persoanelor vizate, se realizează potrivit Legii nr. 677/2001
 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 8

    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

                    PRIM-MINISTRU

                    MIHAI TUDOSE
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic