Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 571 /2017


privind stabilirea condiţiilor în care se suportă, de la bugetul de stat, contribuţiile de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din pensii, precum şi condiţiile de transmitere a informaţiilor referitoare la aceste contribuţii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 12.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (12.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

     În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată
, al art. 269 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 95/2006
 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 168 alin. (9)
 şi (9^1)-(9^3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Prezenta hotărâre se aplică pentru obligaţiile de plată reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice cu venituri lunare din pensii, care se suportă de la bugetul de stat, conform art. 224 alin. (2) lit. g)
 şi art. 269 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 95/2006
 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Sumele prevăzute la alin. (1), calculate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin organele fiscale competente, Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, casele de pensii sectoriale, precum şi alte entităţi care plătesc venituri din pensii, se comunică lunar Ministerului Sănătăţii.

    ART. 2

    Ministerul Sănătăţii solicită Ministerului Finanţelor Publice, până la data de 25 a lunii, deschiderea de credite pentru sumele prevăzute la art. 1 alin. (1), în vederea virării către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

    ART. 3

    Ministerul Sănătăţii virează lunar bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate sumele reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate datorate de către persoanele fizice cu venituri lunare din pensii, care se suportă de la bugetul de stat, pe baza informaţiilor prevăzute la art. 168 alin. (9^1)
 şi (9^2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
, cu modificările şi completările ulterioare, primite conform art. 4.

    ART. 4

    (1) Informaţiile prevăzute la art. 168 alin. (9^1) din Legea nr. 227/2015
, cu modificările şi completările ulterioare, se transmit Ministerului Sănătăţii de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi cuprind numărul pensionarilor şi cuantumul contribuţiei de asigurări sociale de sănătate calculate pentru persoanele fizice care realizează venituri din pensii provenite dintr-un alt stat, în baza declaraţiei specifice sau a declaraţiei privind venitul estimat, după caz, cu respectarea prevederilor legislaţiei europene aplicabile în domeniul securităţii sociale, precum şi a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic