Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 569 /1995


privind completarea şi modificarea Hotărârii Guvernului nr. 191/1995 pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 1995 al Regiei Autonome de Exploatare a Metroului "Metrorex" Bucureşti


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    Hotărârea Guvernului nr. 191/1995 pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 1995 al Regiei Autonome de Exploatare a Metroului "Metrorex" Bucureşti, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 62 din 4 aprilie 1995, se completează şi se modifica după cum urmează:

    1. Articolul 1 se modifica şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - (1) Se aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 1995 al Regiei Autonome de Exploatare a Metroului "Metrorex" Bucureşti de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, prevăzut în anexa nr. 1*).

    (2) Indicatorul specific de eficienta economică, care se utilizează de Regia Autonomă de Exploatare a Metroului "Metrorex" Bucureşti în anul 1995, este cel prevăzut în anexa nr. 2.

    (3) Partea din efectul creşterii eficientei economice, care se ia în calcul la determinarea creşterii justificate a salariului mediu în anul 1995 faţă de cel aferent lunii noiembrie 1994, este de până la 50%; procentul concret în limita de până la 50% urmează a fi stabilit de consiliul de administraţie, cu avizul Ministerului Transporturilor.

    (4) Defalcarea pe trimestre a indicatorilor înscrişi în bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome de Exploatare a Metroului "Metrorex" Bucureşti se aproba de către Ministerul Transporturilor, cu respectarea prevederilor anuale."

    2. Articolul 2 se modifica şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 2. - (1) Cheltuielile totale şi, în cadrul acestora, cheltuielile cu salariile, cele de protocol, reclama şi publicitate, înscrise în bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome de Exploatare a Metroului "Metrorex" Bucureşti, reprezintă limite maxime şi nu pot fi depăşite decît în cazuri justificate şi numai cu aprobarea Guvernului, la propunerea Ministerului Transporturilor, cu avizul Ministerului Finanţelor şi al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

    (2) În cazurile în care în execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli se înregistrează abateri în plus sau în minus ale veniturilor aprobate, Regia Autonomă de Exploatare a Metroului "Metrorex" Bucureşti poate modifica, proporţional cu gradul de realizare a veniturilor, nivelul cheltuielilor materiale aferente acestora."

    3. La articolul 3 se introduce alineatul (2), având următorul cuprins:

    "(2) Ministerul Transporturilor va analiza şi va verifica modul de realizare a obiectivelor stabilite prin programul propriu de activitate, iar în raport cu concluziile, va hotărî oportunitatea menţinerii în funcţie a managerului, a membrilor consiliului de administraţie şi va dispune măsuri concrete de imbunatatire a activităţii regiei."

    4. După articolul 3 se introduc doua noi articole 3.1. şi 3.2., având următorul cuprins:

    "Art. 3.1. - Nerespectarea prevederilor art. 2 constituie contravenţie, dacă nu a fost săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracţiune şi se sancţionează cu o amenda de la 500.000 lei la 1.000.000 lei.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic