Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 547 /2014


pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 430/2013 privind organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.01.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.01.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    "(2) În cadrul structurii organizatorice, prin ordin al ministrului delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism, se pot organiza compartimente, programe şi colective temporare şi se pot stabili numărul total de posturi, numărul posturilor de conducere şi numărul posturilor de execuţie, fără a se modifica anexa prevăzută la alin. (1)."

    3. La articolul 9, alineatele (2), (5) şi (7) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "(2) Ministrul delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism reprezintă şi angajează Departamentul în raporturile cu celelalte autorităţi publice, precum şi cu alte persoane fizice şi juridice din ţară sau din străinătate, precum şi în justiţie şi în raporturile cu celelalte organe jurisdicţionale. În acest scop, poate da împuternicire de reprezentare secretarilor de stat sau altor persoane din subordine.

    .......................................................................................

    (5) În exercitarea atribuţiilor sale, ministrul delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism emite ordine şi instrucţiuni care pot avea caracter normativ sau individual.

    ..........................................................................................

    (7) În cazul în care ministrul delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism nu îşi poate exercita atribuţiile, prin ordin al acestuia va fi nominalizat un înlocuitor, în condiţiile legii, dintre secretarii de stat."

    4. La articolul 9, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu următorul cuprins:

    "(2^1) În faţa autorităţilor jurisdicţionale Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism este reprezentat de personal de specialitate, pe baza împuternicirilor acordate pentru fiecare cauză în parte."

    5. Articolul 10 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 10. - (1) Ministrul delegat este ajutat în activitatea sa de 2 secretari de stat, numiţi prin decizie a prim-ministrului, precum şi de secretarul general şi de secretarul general adjunct, numiţi în condiţiile legii.

    (2) Secretarii de stat exercită atribuţiile delegate prin ordin al ministrului delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism.

    (3) Secretarul general şi secretarul general adjunct al Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism au atribuţiile şi responsabilităţile prevăzute la art. 49 alin. (2) din Legea nr. 90/2001, cu modificările şi completările ulterioare. Aceştia pot îndeplini şi alte atribuţii prevăzute de regulamentul de organizare şi funcţionare al Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism ori încredinţate de ministrul delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism, potrivit legii.

    (4) Secretarul general şi secretarul general adjunct asigură stabilitatea funcţionării Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, continuitatea conducerii şi realizarea legăturilor funcţionale dintre structurile acestuia."

    6. Anexa nr. 1 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa la prezenta hotărâre.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic