Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 544 /1995


pentru aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe anul 1995 ale regiilor autonome de interes naţional de sub autoritatea Băncii Naţionale a României


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 45 alin. (2) din Legea bugetului de stat pe anul 1995 nr. 22/1995,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    Se aprobă bugetele de venituri şi cheltuieli pe anul 1995 ale regiilor autonome de interes naţional de sub autoritatea Băncii Naţionale a României, prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 la prezenta hotărâre.

    Indicatorul specific utilizat pentru măsurarea creşterii productivitatii muncii la Regia Autonomă "Imprimeria Băncii Naţionale a României" este prevăzut în anexa nr. 3.

    Defalcarea pe trimestre a indicatorilor înscrişi în bugetele de venituri şi cheltuieli ale regiilor autonome de interes naţional se aproba de către Banca Naţionala a României, cu respectarea prevederilor anuale.

    ART. 2

    Cheltuielile totale aferente veniturilor înscrise în bugetele de venituri şi cheltuieli ale regiilor autonome prevăzute la art. 1 reprezintă limite maxime şi nu pot fi depăşite decît în cazuri justificate şi numai cu aprobarea Guvernului, la propunerea Băncii Naţionale a României, cu avizul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi al Ministerului Finanţelor.

    În cazurile în care în execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli se înregistrează abateri în plus sau în minus ale veniturilor aprobate, regiile autonome pot modifica, proporţional cu gradul de realizare a veniturilor, nivelul cheltuielilor materiale aferente acestora.

    ART. 3

    Regiile autonome de interes naţional vor elabora programe proprii de activitate, stabilind măsuri de eficienta în utilizarea fondurilor, concomitent cu reducerea costurilor de producţie, restructurarea unor activităţi, creşterea profitabilitatii.

    Banca Naţionala a României va analiza şi va verifica modul de realizare a obiectivelor stabilite prin programele proprii şi va dispune măsuri concrete de imbunatatire a activităţii regiilor autonome în cauza.

    ART. 4

    Nerespectarea prevederilor art. 2 constituie contravenţie, dacă nu a fost săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracţiune şi se sancţionează cu amendă de la 500.000 lei la 1.000.000 lei.

    ART. 5
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic