Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 543 /1995


privind drepturile băneşti ale salariaţilor instituţiilor publice şi regiilor autonome cu specific deosebit pe perioada delegării, detaşării şi deplasării în cadrul localităţii în interesul serviciului


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 07.08.1995 și 31.12.2006 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 07.08.1995 și 31.12.2006 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 4 din Ordonanţa Guvernului nr. 63/1994 privind actualizarea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile şi instituţiile publice,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    (1) Drepturile băneşti ale salariaţilor instituţiilor publice pe perioada delegării, detaşării şi deplasarii în cadrul localităţii, în interesul serviciului, se stabilesc potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    (2) Drepturile menţionate la alin. (1) se acordă salariaţilor ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice, instituţiilor publice subordonate acestora, precum şi salariaţilor regiilor autonome cu specific deosebit.

    (3) Cheltuielile de transport pentru personalul din sectorul de apărare naţionala, ordine publică şi siguranţa naţionala sunt cele stabilite prin acte normative specifice.

    ART. 2

    (1) Pentru salariaţii din cadrul societăţilor comerciale şi regiilor autonome la care drepturile salariale se acordă prin negociere, drepturile băneşti pe perioada delegării, detaşării şi deplasarii în cadrul localităţii, în interesul serviciului, se stabilesc în condiţiile prevăzute în contractele colective sau individuale de muncă.

    (2) Pentru determinarea profitului impozabil, drepturile băneşti de delegare, detaşare şi de deplasare în cadrul localităţii, în interesul serviciului, stabilite în condiţiile prevăzute la alin. (1) sunt deductibile numai în limita prevederilor cuprinse în prezenta hotărâre.

    ART. 3

    În funcţie de evoluţia preţurilor de consum la produsele alimentare, în cazul în care rezultă o creştere mai mare de 10% a acestora, Ministerul Finanţelor va actualiza cuantumul indemnizaţiilor de delegare şi detaşare prevăzute de prezenta hotărâre.

    ART. 4

    Autorităţile publice şi instituţiile din subordinea acestora vor lua măsuri pentru gospodărirea judicioasă a fondurilor aprobate, prin restrîngerea deplasarilor la strictul necesar şi eliminarea acţiunilor lipsite de eficienta. Cheltuielile de delegare şi detaşare trebuie să se încadreze în limita sumelor prevăzute cu aceasta destinaţie, aprobate fiecărei instituţii publice prin bugetul anual.

    ART. 5

    Este interzisă fractionarea delegarilor şi detasarilor prin rechemarea nejustificată a salariaţilor înainte de îndeplinirea sarcinilor sau prin fixarea de la început a duratei delegării sau detaşării pe o perioadă mai mica decît cea efectiv necesară pentru executarea sarcinilor respective.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic