Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 535 /2014


privind înfiinţarea Grupului interministerial strategic pentru creşterea capacităţii de acţiune a instituţiilor guvernamentale în prevenirea şi combaterea criminalităţii ce se circumscrie ameninţărilor în domeniul securităţii naţionale


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 02.07.2014 și 21.12.2016 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 02.07.2014 și 21.12.2016 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    e) acordă asistenţă autorităţilor competente pentru elaborarea strategiilor sectoriale specifice;

    f) identifică metodele şi mijloacele care pot fi folosite de către autorităţile competente la nivel guvernamental în scopul prevenirii şi combaterii criminalităţii ce constituie ameninţări în domeniul securităţii naţionale;

    g) corelează politicile guvernamentale cu angajamentele şi condiţionalităţile asumate de Guvern în relaţia cu organizaţiile internaţionale;

    h) înaintează informări prim-ministrului şi autorităţilor competente potrivit legii, cu privire la activitatea şi rezultatele obţinute de GIS.

    ART. 5

    (1) Componenţa GIS este prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    (2) Ministerele sunt reprezentate la activităţile GIS la nivel de ministru, iar celelalte instituţii ale administraţiei publice centrale, de către conducătorii acestora. În raport cu sarcinile concrete ce revin GIS, la activitatea acestuia pot participa şi specialişti în domeniul de activitate din cadrul autorităţilor şi instituţiilor reprezentate.

    (3) La lucrările GIS participă, ca invitaţi permanenţi, reprezentanţi ai instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

    (4) La lucrările GIS pot fi invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Public, ai altor autorităţi ale administraţiei publice, ai mediului academic, precum şi ai organizaţiilor societăţii civile, care pot contribui la soluţionarea unor probleme aflate pe ordinea de zi.

    ART. 6

    (1) Pentru îndeplinirea obiectivelor, la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, cu aprobarea prim-ministrului, în cadrul GIS se pot constitui subgrupuri, platforme, birouri operaţionale specializate, echipe în sistem task-force (echipe mixte) sau alte forme de lucru, sub coordonarea operaţională a viceprim-ministrului pentru securitate naţională, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

    (2) Mecanismele operaţionale subsecvente prevăzute la alin. (1) reprezintă componenta de securitate naţională a Guvernului României şi sunt reglementate în Regulamentul GIS, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

    (3) Ministerele şi instituţiile reprezentate în GIS pun la dispoziţia structurilor operaţionalizate potrivit alin. (1) capabilităţi, date şi informaţii, urmând să fie exploatate cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

    ART. 7

    GIS asigură integrarea rapoartelor de activitate periodice ale instituţiilor şi autorităţilor reprezentate în acesta şi prezintă prim-ministrului informări privind riscurile în domeniul criminalităţii ce se circumscrie ameninţărilor în domeniul securităţii naţionale din responsabilitatea instituţiilor guvernamentale.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic