Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 526 /2006


privind echivalarea funcţiilor militare din Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciul de Protecţie şi Pază cu funcţii civile


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Funcţiile militare din Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciul de Protecţie şi Pază se echivalează cu funcţii civile conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    (2) Echivalarea funcţiilor prevăzute la alin. (1) se face în raport cu natura atribuţiilor prevăzute în fişele posturilor militare şi potrivit actelor normative în care sunt prevăzute funcţiile din sistemul bugetar şi din cel privat.

    (3) Pentru echivalarea cu stagiul în funcţia de consilier juridic, din dosarul personal al titularului trebuie să rezulte că acesta este licenţiat al unei facultăţi de drept şi că a îndeplinit, conform fişei postului, atribuţiile prevăzute în Legea nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic.

    (4) Echivalarea prevăzută la alin. (3), pentru stagiul efectuat în perioadele anterioare intrării în vigoare a Legii nr. 514/2003, se face în raport cu atribuţiile prevăzute în Decretul nr. 143/1955 privitor la organizarea şi funcţionarea oficiilor juridice, cu completările ulterioare.

    (5) Anexa va fi actualizată în concordanţă cu evoluţia structurii de personal a instituţiilor publice prevăzute la alin. (1) şi cu modificările intervenite la nivel naţional în acest domeniu.

    ART. 2

    (1) Unităţile Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază vor elibera adeverinţe din care să rezulte durata pentru care se realizează echivalarea prevăzută la art. 1, pentru cadrele militare care, la data trecerii în rezervă, au făcut parte din aceste unităţi.

    (2) Adeverinţele se eliberează la cererea cadrelor militare în rezervă, în baza verificării datelor din dosarul personal sau/şi din celelalte documente de evidenţă aflate în arhiva unităţilor în cauză.

    (3) Directorii instituţiilor publice prevăzute la art. 1 alin. (1) vor aproba prin ordin propriile metodologii pentru eliberarea documentelor de echivalare a funcţiilor militare cu funcţii civile.

    ART. 3

    (1) Dispoziţiile prezentei hotărâri sunt aplicabile ofiţerilor, maiştrilor militari, subofiţerilor şi militarilor angajaţi pe bază de contract, care şi-au încetat sau urmează să-şi înceteze activitatea în cadrul instituţiilor publice prevăzute la art. 1 alin. (1).

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic