Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 470 /2006


pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 880/2005 privind organizarea şi funcţionarea Institutului Diplomatic Român


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC

    Hotărârea Guvernului nr. 880/2005 privind organizarea şi funcţionarea Institutului Diplomatic Român, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 748 din 17 august 2005, cu completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 2 alineatul (1), după litera b) se introduce o nouă literă, litera b^1), cu următorul cuprins:

    "b^1) organizarea, la cerere, contra unei taxe de studii, a unor cursuri în vederea formării, pregătirii şi perfecţionării în domeniul relaţiilor internaţionale a unor persoane din cadrul instituţiilor administraţiei publice sau din sistemul privat, din ţară ori din străinătate;".

    2. La articolul 2 alineatul (2), litera a) va avea următorul cuprins:

    "a) organizează programul de pregătire şi perfecţionare în domeniul diplomatic şi consular a membrilor Corpului diplomatic şi consular al României şi pentru alte categorii de personal din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, precum şi programul de pregătire în domeniul relaţiilor internaţionale a unor persoane din cadrul instituţiilor administraţiei publice sau din sistemul privat, din ţară ori din străinătate;".

    3. La articolul 6, după litera d) se introduce o nouă literă, litera e), cu următorul cuprins:

    "e) cursuri de formare, pregătire şi perfecţionare în domeniul relaţiilor internaţionale, potrivit art. 2 alin. (1) lit. b^1), inclusiv pentru diplomaţi străini, membri ai corpului diplomatic acreditat în România sau recomandaţi de ministerele afacerilor externe din statele care întreţin relaţii diplomatice cu România. Atestarea formării, pregătirii şi perfecţionării profesionale a absolvenţilor se face prin eliberarea de certificate de absolvire a cursurilor.

    Finalizarea acestor cursuri nu conferă absolvenţilor drepturile prevăzute de Statutul Corpului diplomatic şi consular al României."

    4. Alineatul (2) al articolului 8 va avea următorul cuprins:

    "(2) Veniturile proprii ale Institutului Diplomatic Român se pot constitui şi din sponsorizări, donaţii ale persoanelor fizice şi juridice din ţară şi din străinătate, taxe pentru serviciile de formare, pregătire şi perfecţionare profesională şi pentru serviciile de furnizare de expertiză oferite în afara Ministerului Afacerilor Externe, precum şi din publicaţii, programe de asistenţă externă, contracte de cercetare sau alte surse, potrivit legislaţiei în vigoare."

                                 PRIM-MINISTRU

                            CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic