Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 44 /2017


la propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind statisticile europene referitoare la întreprinderi, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 184/2005 şi de abrogare a 10 acte juridice în domeniul statisticilor de întreprindere - COM (2017) 114 final


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul dispoziţiilor art. 67
, art. 148 alin. (2)
 şi (3) din Constituţia României, republicată,
 şi Protocolului nr. 2
 anexat Tratatului de la Lisabona
 de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeană
 şi a Tratatului de instituire a Comunităţii Europene,
 semnat la Lisabona la 13 decembrie 2007, ratificat prin Legea nr. 13/2008,


    în baza Raportului comun al Comisiei pentru afaceri europene nr. LXII/268 din 20 aprilie 2017,

    Senatul adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Senatul României:

    1. Constată că temeiul juridic al propunerii de Regulament (FRIBS) este art. 338 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene
 care prevede că legislatorii UE adoptă măsuri în vederea elaborării de statistici, în cazul în care acest lucru este necesar pentru UE.

    Alegerea formei juridice a avut la bază faptul că un regulament stabileşte aceeaşi legislaţie în întreaga Uniune Europeană, nepermiţând statelor membre nicio libertate de aplicare incompletă sau selectivă. Acesta va asigura comparabilitatea datelor în cadrul UE pentru statisticile europene de înaltă calitate. El este aplicabil în mod direct, ceea ce înseamnă că nu este necesară transpunerea sa în legislaţia naţională.

    2. Consideră că propunerea de Regulament respectă principiul subsidiarităţii deoarece numai Comisia Europeană poate să coordoneze armonizarea necesară a informaţiilor statistice la nivelul tuturor statelor membre şi să producă statistici referitoare la întreprinderi la nivel european, pe baza datelor elaborate de către statele membre.

    Propunerea respectă şi principiul proporţionalităţii deoarece va garanta calitatea statisticilor europene referitoare la întreprinderi, inclusiv comparabilitatea, relevanţa şi capacitatea acestora de adaptare, în mod armonizat în toate statele membre şi pe baza aceloraşi principii. În plus, Regulamentul FRIBS este orientat către rezultate, în sensul că statele membre sunt libere în alegerea surselor de date atât timp cât asigură rezultate (statistici) care respectă definiţiile şi standardele de calitate convenite.

    3. Constată că obiectivul propunerii de Regulament FRIBS are în vedere integrarea cerinţelor în materie de statistici şi a actelor juridice pentru statisticile referitoare la întreprinderi prin raţionalizarea şi simplificarea acestora, precum şi prin reducerea sarcinii administrative a întreprinderilor.

    Propunerea de Regulament acoperă următoarele domenii: statisticile pe termen scurt referitoare la întreprinderi, statisticile naţionale şi statisticile regionale referitoare la întreprinderi, precum şi statisticile privind activităţile internaţionale.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic