Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 428 /2006


privind acordarea unui ajutor umanitar populaţiei din comuna Bustuchin, judeţul Gorj


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 8 alin. 5 din Legea nr. 82/1992
 privind rezervele de stat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Se acordă un ajutor umanitar de urgenţă, cu titlu gratuit, în limita sumei de 148.000 lei (RON), constând în 10 bucăţi de construcţii uşoare din elemente modulate pentru cazarea provizorie a persoanelor sinistrate din comuna Bustuchin, judeţul Gorj, ale căror locuinţe au fost afectate în urma alunecărilor de teren.

    ART. 2

    Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat va scădea din gestiune la preţurile de înregistrare, prin debitarea contului 6891 "Cheltuieli privind rezerva de stat" prin creditul contului 3041 "Materiale rezerve de stat", cantitatea de 10 bucăţi construcţii uşoare din elemente modulate pentru cazare familii sinistrate, aprobate a fi scoase din rezervele de stat potrivit prezentei hotărâri, pe baza avizului de expediţie şi a procesului-verbal de predare-primire semnate de împuterniciţii desemnaţi de Instituţia Prefectului Judeţului Gorj.

    ART. 3

    (1) Transportul construcţiilor uşoare din elemente modulate pentru cazare familii sinistrate până la locul indicat de Instituţia Prefectului Judeţului Gorj se va efectua în regim de urgenţă, prin grija unităţilor teritoriale din subordinea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat.

    (2) Cheltuielile legate de transportul produselor menţionate la alin. (1) se suportă de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, în limita bugetului aprobat.

    (3) Distribuirea către populaţia sinistrată se va face de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, prin grija Instituţiei Prefectului Judeţului Gorj.

    (4) Preluarea locuinţelor de către persoanele sinistrate se face pe bază de proces-verbal de predare-primire, cu precizarea obligaţiilor şi îndatoririlor primitorului, întocmit după modelul Contractului-cadru de închiriere prevăzut în anexa nr. 8 la Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii locuinţei nr. 114/1996
, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.275/2000
, cu modificările ulterioare, pe termen de un an calendaristic, dar nu mai puţin decât perioada necesară rezolvării situaţiei locative definitive a sinistratului beneficiar de locuinţă provizorie.

    (5) Schimbarea sub orice formă a destinaţiei, deteriorarea, distrugerea sau modificarea constructivă a construcţiilor uşoare din elemente modulate acordate ca ajutor umanitar din rezervele de stat este interzisă şi atrage, după caz, răspunderea civilă, administrativă, disciplinară sau penală.

    ART. 4

    (1) Instituţia Prefectului Judeţului Gorj va justifica distribuirea produsului scos din rezervele de stat în condiţiile prezentei hotărâri, conform prevederilor art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 371/1993
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic