Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 426 /1995


cu privire la asigurarea surselor de creditare pentru preluarea, la fondul de consum, seminţe şi furaje, a cantităţilor de grîu contractate şi de orz, din producţia anului 1995


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Guvernul României hotărăşte:
    ART. 1

    Pentru preluarea, la fondul de consum, seminţe şi furaje, a cantităţilor de grîu contractate cu producătorii agricoli, precum şi a orzului pentru saminta şi furajarea efectivelor de animale din complexele zootehnice, se vor acorda credite în limita sumei de 1.100 miliarde lei.

    ART. 2

    Creditele prevăzute la art. 1 se vor acorda de către băncile comerciale Regiei Autonome "Romcereal" şi Societăţii Comerciale "Semrom" - S.A., pentru preluarea, la fondul de consum, seminţe şi furaje, a griului şi orzului contractate cu producătorii agricoli, precum şi societăţilor comerciale cu profil zootehnic şi societăţilor comerciale de producere a nutreturilor combinate, pentru achiziţiile de orz necesare furajarii efectivelor de animale.

    ART. 3

    (1) Băncile comerciale vor acorda creditele cu o rata a dobinzii stabilite la nivelul costului mediu al resurselor cu aceasta destinaţie, plus o marja de 5 puncte.

    (2) Agenţii economici prevăzuţi la art. 2 vor beneficia de dobinda bonificata, la nivelul de 15% pe an, iar diferenţa până la dobinda practicată de băncile comerciale, conform alin. (1), va fi suportată din bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.

    ART. 4

    Rambursarea creditelor şi plata dobinzilor către băncile comerciale se vor face pe bază de grafice, corelate cu perioadele de valorificare a stocurilor creditate, dar nu mai tirziu de 30 iulie 1996.

    ART. 5

    (1) Se autorizeaza Ministerul Finanţelor sa garanteze, în numele şi în contul statului, creditele acordate în temeiul prezentei hotărâri de către Băncile comerciale Regiei Autonome "Romcereal", Societăţii Comerciale "Semrom" - S.A., societăţilor comerciale producătoare de nutreturi combinate şi complexelor zootehnice cu profil avicol şi de creştere a porcilor.

    (2) Complexele zootehnice cu profil avicol şi de creştere a porcilor, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 212/1995, aflate în proces de restructurare, beneficiază de garantarea acestor credite în baza prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 13/1995.

    (3) Băncile comerciale stabilesc condiţii asiguratorii, verifica la agenţii economici menţionaţi la alin. (1) existenta faptica a garanţiei materiale a creditului acordat şi dispun măsurile corespunzătoare pentru rambursarea împrumutului, în raport cu valorificarea stocurilor de cereale, creditate cu garanţia statului.

    ART. 6

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic