Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 412 /1995


privind acordarea unor ajutoare umanitare populaţiei afectate de inundaţiile din judeţele Olt şi Teleorman


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 31.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (31.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    Se acorda un ajutor umanitar gratuit populaţiei afectate de inundatiile Olt şi Teleorman, constind în alimente, produse, bunuri şi materiale de construcţii şi de reparat case, în valoare de circa 350 milioane lei.

    ART. 2

    În temeiul art. 8 alin. 4 din Legea nr. 82/1992 privind rezervele materiale naţionale, se aproba scoaterea definitivă, cu titlu gratuit, din rezervele materiale naţionale a cantităţilor de produse prevăzute în anexa la prezenta hotărâre, destinate populaţiei sinistrate din judeţele Olt şi Teleorman.

    ART. 3

    Administraţia Naţionala a Rezervelor Materiale va scădea din gestiune, prin contul de finanţare, cantităţile de produse, bunuri şi materiale scoase din rezervele materiale naţionale conform prezentei hotărâri, pe baza avizului de însoţire a mărfii şi a procesului-verbal de predare-primire semnat de către reprezentanţii desemnaţi de prefecturi la ridicarea acestora din unităţile teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor Materiale sau de la agenţii economici depozitari.

    Finanţarea acumularii pentru reîntregirea acestor stocuri, în limita nivelurilor aprobate prin nomenclator, se asigura de către Administraţia Naţionala a Rezervelor Materiale, din disponibilul creat în condiţiile art. 8 din Legea nr. 82/1992.

    ART. 4

    Transportul produselor, al bunurilor şi materialelor prevăzute în anexa, de la unităţile teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor Materiale sau de la agenţii economici depozitari până la zonele sinistrate, se va efectua cu mijloace auto puse la dispoziţie prin grija prefecturilor judeţelor Olt şi Teleorman sau pe calea ferată, prin grija Regiei Autonome "Societatea Naţionala a Căilor Ferate Române".

    Transportul pe calea ferată şi cel cu mijloace proprii ale Administraţiei Naţionale a Rezervelor Materiale până la statia de destinaţie indicată de prefecturile judeţelor Olt şi Teleorman se suporta de Administraţia Naţionala a Rezervelor Materiale.

    Distribuirea produselor, a bunurilor şi materialelor către populaţia sinistrata se va face de către persoanele anume împuternicite de prefecturile judeţelor Olt şi Teleorman. Schimbarea, sub orice formă, a destinaţiei produselor, a bunurilor şi materialelor acordate ca ajutoare din rezervele materiale naţionale este interzisă şi atrage răspunderea civilă, administrativă, disciplinară sau penală, după caz.

    ART. 5

    Modul de distribuire a produselor, a bunurilor şi materialelor scoase din rezervele materiale naţionale în condiţiile prezentei hotărâri va fi justificat de către prefecturile judeţelor Olt şi Teleorman conform prevederilor art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 371/1993 privind acordarea, în prima intervenţie, a ajutoarelor umanitare populaţiei sinistrate, ca urmare a unor situaţii excepţionale. Documentele justificative privind distribuirea vor fi păstrate la sediul prefecturilor judeţelor Olt şi Teleorman, în vederea punerii lor la dispoziţia organelor de control abilitate.

    ART. 6
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic