Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 392 /2014


privind aprobarea elementelor tehnice şi modalitatea de stabilire a despăgubirilor pentru persoanele fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme, precum şi pentru punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    a) valorile totale ale despăgubirilor calculate cu raportare la perioada cuprinsă între data de 1 ianuarie 1990 până la 31 decembrie 2013, pentru deponenţii care au depus sume de bani la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. înainte de data de 1 ianuarie 1990;

    b) valorile totale ale despăgubirilor calculate cu raportare la perioada cuprinsă între data efectuării depunerii până la data de 31 decembrie 2013, pentru deponenţii care au depus sume de bani la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. între 1 ianuarie 1990 şi 15 februarie 1992;

    c) valorile totale ale despăgubirilor pentru deponenţii cărora li s-a stabilit cuantumul despăgubirilor în mod expres prin hotărâri judecătoreşti executorii, dar li s-a dispus plata acestor despăgubiri în baza art. 2 şi 3 din ordonanţă.

    (4) Valorile totale ale despăgubirilor potrivit alin. (3) lit. a) şi b) sunt calculate de către B.R.D. - Groupe Societe Generale - S.A. prin indexarea sumelor transferate de la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. la B.R.D. - S.A., după cum urmează: din suma transferată la B.R.D. - S.A. se va deduce dobânda legală bonificată de Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. pe perioada în care a fost acordată, valoarea rezultată se indexează cu indicii preţurilor de consum comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică, ulterior deducându-se dobânda legală bonificată de B.R.D. - Groupe Societe Generale - S.A. pe perioada în care a fost acordată.

    (5) Valoarea nominală individuală a fiecărui titlul de stat este egală cu valoarea individuală a despăgubirii determinată potrivit prevederilor alin. (3) şi (4) pe numele fiecăruia dintre deponenţi, cu excepţia deponenţilor prevăzuţi la alin. (3) lit. c) pentru care valorile nominale individuale au fost stabilite prin hotărâri judecătoreşti executorii.

    (6) În calculul valorii totale a despăgubirii, conform alin. (3), nu sunt incluse despăgubirile încasate de deponenţi ca urmare a executărilor silite asupra conturilor statului sau prin plată voluntară.

    (7) În cazul în care deponenţii au efectuat mai multe depuneri la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. până la data transferului la B.R.D. - S.A., încadrându-se astfel în prevederile alin. (3) lit. a) şi lit. b), calculul despăgubirii se va face de către B.R.D. - Groupe Societe Generale - S.A. distinct pentru fiecare depozit, C.E.C. BANK - S.A. neavând nicio responsabilitate în acest sens.

    (8) În calculul despăgubirilor nu sunt incluse depunerile de sume efectuate la B.R.D. - Groupe Societe Generale - S.A. ulterior datei transferului depozitelor de la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. la B.R.D. - S.A.

    (9) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, persoanele fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. pentru achiziţionarea de autoturisme şi ulterior le-au transferat la B.R.D. - S.A. cu acelaşi scop, în vederea calculării despăgubirii aşa cum se menţionează în Legea nr. 9/2014 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme trebuie să se prezinte la cea mai apropiată unitate B.R.D. - Groupe Societe Generale - S.A. cu documente doveditoare, în original, ale sumei depuse sau transferate, după caz, astfel: cec cu sumă limitată şi/sau dovada transferului depozitului de la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. la B.R.D. - S.A., la care se adaugă un act de identitate valabil, acte de stare civilă, procură specială autentificată pentru a face dovada mandatului, certificat de moştenitor şi alte documente legale, după caz, precum şi declaraţie pe propria răspundere autentificată notarial că nu au încasat despăgubirea.

    (10) B.R.D. - Groupe Societe Generale - S.A. reţine în original documentele doveditoare ale sumei depuse şi transferate de la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A.

    (11) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, persoanele fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. pentru achiziţionarea de autoturisme şi ulterior le-au transferat la B.R.D. - S.A. cu acelaşi scop, care au obţinut dreptul la despăgubire în urma hotărârilor judecătoreşti executorii, trebuie să depună la Ministerul Finanţelor Publice o copie legalizată de instanţa judecătorească emitentă de pe hotărârea judecătorească executorie, însoţită de o cerere pentru despăgubirea în baza acesteia sau, după caz, pentru despăgubirea prin emisiuni de titluri de stat. După verificarea de către Ministerul Finanţelor Publice, acestea vor fi transmise la B.R.D. - Groupe Societe Generale - S.A.

    (12) Termenele prevăzute la alin. (9) şi (11) nu sunt termene de decădere din drepturi şi nu afectează dreptul la despăgubire. Despăgubirile se vor acorda prin emisiuni de titluri de stat ulterioare.

    (13) Pentru emisiunile de titluri de stat care se vor efectua ulterior, în limita plafonului stabilit de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, datele de emisiune şi scadenţă se menţionează în prospectele de emisiune a titlurilor de stat.

    (14) La data scadenţei emisiunii de titluri de stat, Ministerul Finanţelor Publice procedează la răscumpărarea acestora, prin plata către B.R.D. - Groupe Societe Generale - S.A. a sumei reprezentând valoarea nominală totală a titlurilor de stat emise. Această plată se va face în contul B.R.D. - Groupe Societe Generale - S.A., iar banca evidenţiază încasarea într-un cont destinat în mod special acţiunii de despăgubire, cont nepurtător de dobândă şi de comisioane, din care se vor pune la dispoziţia persoanelor fizice sumele aferente despăgubirilor individuale.

    (15) Pentru a intra în posesia sumelor reprezentând valoarea despăgubirii, toţi deponenţii îndreptăţiţi, mandatarii sau succesorii legali ai acestora se vor prezenta la orice unitate B.R.D. - Groupe Societe Generale - S.A. cu un act de identitate valabil, acte de stare civilă, procură specială autentificată pentru a face dovada mandatului, certificat de moştenitor şi alte documente legale, după caz.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic