Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 392 /1999


privind controlul valorii în vama a mărfurilor importate


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 31.05.1999 și 06.12.2000 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 31.05.1999 și 06.12.2000 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul prevederilor art. 13 şi 17 din Acordul privind aplicarea art. VII al Acordului general pentru tarife vamale şi comerţ 1994, ratificat prin Legea nr. 133/1994,

    ţinând seama de prevederile art. 13, 14, 60, 61 alin. (4) şi (5), ale art. 77 şi ale art. 153 alin. (2) din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al României,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    (1) Valoarea în vama a mărfurilor importate se determina în conformitate cu prevederile art. 77 din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al României, pe baza principiilor şi regulilor prevăzute în Acordul privind aplicarea art. VII al Acordului general pentru tarife vamale şi comerţ 1994, ratificat prin Legea nr. 133/1994.

    (2) Baza evaluării în vama a mărfurilor importate este valoarea de tranzacţie, de fiecare data când condiţiile stipulate la art. 1 din Acordul privind aplicarea art. VII al Acordului general pentru tarife vamale şi comerţ 1994 sunt îndeplinite.

    (3) Atunci când valoarea în vama nu poate fi determinata pe baza valorii de tranzacţie, se va trece la aplicarea următoarelor metode de determinare a valorii în vama, prevăzute la art. 2, 3 şi 5-7 din Acordul privind aplicarea art. VII al Acordului general pentru tarife vamale şi comerţ 1994:

    a) determinarea valorii în vama pe baza valorii de tranzacţie a mărfurilor identice vândute pentru export cu destinaţia importului în România şi exportate în acelaşi moment sau aproape în acelaşi moment cu mărfurile de evaluat;

    b) determinarea valorii în vama pe baza valorii de tranzacţie a mărfurilor similare vândute pentru export cu destinaţia importului în România şi exportate în acelaşi moment sau aproape în acelaşi moment cu mărfurile de evaluat;

    c) determinarea valorii în vama prin metoda deductiva, pornind de la preţurile unitare la care s-a efectuat cel mai mare volum de import de mărfuri identice sau similare, în acelaşi moment sau într-un moment apropiat;

    d) determinarea valorii în vama pe baza unei valori calculate;

    e) determinarea valorii în vama prin mijloace rezonabile, compatibile cu principiile şi cu prevederile generale ale Acordului privind aplicarea art. VII al Acordului general pentru tarife vamale şi comerţ 1994 şi ale art. VII al GATT 1994, şi pe baza datelor disponibile în România.

    (4) Aplicarea metodelor prevăzute la alin. (3) se va face succesiv, până la prima dintre acestea care va permite determinarea valorii în vama, cu respectarea tuturor condiţiilor prevăzute la art. 2, 3 şi 5-7 din Acordul privind aplicarea art. VII al Acordului general pentru tarife vamale şi comerţ 1994.

    ART. 2

    (1) Atunci când biroul vamal are îndoieli privind exactitatea datelor din documentele furnizate pentru determinarea valorii în vama, va solicita importatorului, în scris, să prezinte justificări suplimentare, constând în documente care să ateste ca valoarea declarata corespunde sumei totale plătite sau de plătit pentru mărfurile importate, ajustata în conformitate cu prevederile art. 8 din Acordul privind aplicarea art. VII al Acordului general pentru tarife vamale şi comerţ 1994.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic