Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 391 /1995


privind transmiterea unor spaţii comerciale în patrimoniul societăţilor comerciale cu activitate de producţie din domeniile: morărit şi panificaţie, carne şi produse din carne, lapte şi produse din lapte, peste şi produse din peste


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (22.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    (1) Se aprobă transmiterea, fără plata, din patrimoniul unor societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, cu activitate comercială, în patrimoniul societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat, cu activitate de producţie din domeniile: morarit şi panificatie, carne şi produse din carne, lapte şi produse din lapte, peste şi produse din peste, a spaţiilor comerciale, precum şi a terenurilor, dotărilor, utilităţilor şi a altor bunuri aferente acestora, prevăzute în anexele nr. 1-4 la prezenta hotărâre.

    (2) Se aprobă transmiterea spaţiilor comerciale aflate în administrarea consiliilor locale şi a regiilor autonome, prevăzute în anexele nr. 1-4, în folosinţă gratuita a societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat având activitate de producţie în domeniile: morarit şi panificatie, carne şi produse din carne, lapte şi produse din lapte, peste şi produse din peste, pe o perioadă de 10 ani.

    ART. 2

    (1) Se interzice schimbarea destinaţiei spaţiilor comerciale prevăzute la art. 1, care îşi vor păstra, în mod obligatoriu, profilul de desfacere a pâinii, a produselor de morarit şi panificatie, a laptelui şi produselor din lapte, a carnii şi produselor din carne, a peştelui şi a produselor din peste.

    (2) Aplicarea prevederilor art. 1 alin. (2) încetează de drept înainte de expirarea termenului de 10 ani, dacă se constată că societăţile comerciale beneficiare ale dreptului de folosinţă au închiriat, unor persoane fizice sau juridice, spaţiile în cauza sau dacă au transmis activitatea respectiva în locatie de gestiune, chiar fără schimbarea profilului de desfacere a produselor din domeniile: morarit şi panificatie, lapte şi produse din lapte, carne şi produse din carne, peste şi produse din peste.

    ART. 3

    Capitalul social al societăţilor comerciale, reevaluat potrivit Hotărârii Guvernului nr. 500/1994, precum şi patrimoniul consiliilor locale şi al regiilor autonome prevăzute la art. 1, se diminuează, iar capitalul social al societăţilor comerciale cu activitate de producţie din domeniile: morarit şi panificatie, carne şi produse din carne, lapte şi produse din lapte, peste şi produse din peste, se majorează ca urmare a aplicării prevederilor prezentei hotărâri, conform datelor din bilanţul contabil încheiat la data de 30 iunie 1995.

    ART. 4

    (1) Predarea-preluarea construcţiilor şi a terenurilor aferente spaţiilor comerciale, împreună cu activul şi pasivul prevăzute la art. 1, se va face pe bază de protocol, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    (2) Transferul proprietăţii asupra bunurilor imobile prevăzute la art. 1 alin. (1) se va face în condiţiile legii.

    ART. 5

    Personalul preluat ca urmare a aplicării prevederilor art. 1 se considera transferat şi beneficiază de drepturile prevăzute de lege.

    ART. 6
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic