În temeiul art. 45 alin. 2 din Legea bugetului de stat pe anul 1995 nr. 22/1995, Guvernul României hotărăşte:
ART. 1 Se aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 1995 al Regiei Autonome a Imprimeriilor, de sub autoritatea Ministerului Culturii, prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta hotărâre. Se aprobă indicatorul specific de eficienta ce se va utiliza pentru justificarea creşterii salariului mediu, în cursul anului 1995 faţă de cel aferent lunii noiembrie 1994, prezentat în anexa nr. II. Defalcarea pe trimestre a indicatorilor înscrişi în bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome a Imprimeriilor se aproba de către ministerul de resort, cu respectarea prevederilor anuale.
ART. 2 Cheltuielile totale aferente veniturilor înscrise în bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome a Imprimeriilor prevăzut la art. 1 din prezenta hotărâre reprezintă limite maxime şi nu pot fi depăşite decît în cazuri justificate şi numai cu aprobarea Guvernului, la propunerea ministerului de resort, cu avizul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi al Ministerului Finanţelor. În cazurile în care în execuţie se înregistrează abateri în plus sau în minus ale veniturilor aprobate, Regia Autonomă a Imprimeriilor poate modifica, proporţional, cu gradul de realizare a veniturilor, nivelul cheltuielilor materiale aferente acestora.
ART. 3 Regia autonomă de interes naţional va elabora programe proprii de activitate, stabilind măsuri de eficienta în utilizarea fondurilor, concomitent cu reducerea costurilor de producţie, restructurarea unor activităţi, creşterea profitabilitatii. Ministerul de resort va analiza şi va verifica modul de realizare a obiectivelor stabilite prin programe proprii, iar în raport cu concluziile, va hotărî oportunitatea menţinerii în funcţie a managerului regiei şi a membrilor consiliului de administraţie şi va dispune măsuri concrete de imbunatatire a activităţii acesteia.
ART. 4 Nerespectarea prevederilor art. 2 constituie contravenţie, dacă nu a fost săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracţiune, şi se sancţionează cu amendă de la 500.000 lei la 1.000.000 lei.
ART. 5