Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 35 /2006


privind înfiinţarea unor staţiuni de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul zootehniei prin reorganizarea unor staţiuni de cercetare şi producţie agricolă din domeniul zootehniei


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 7 alin. (1) şi al art. 8 alin. (3) din Legea nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 8 alin. (1), art. 10 alin. (2) şi al art. 12 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Se înfiinţează staţiuni de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul zootehniei, ca instituţii publice cu personalitate juridică, finanţate potrivit prevederilor legale din venituri proprii, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", prevăzute în anexele nr. 1-9, prin reorganizarea unor staţiuni de cercetare şi producţie agricolă din domeniul zootehniei, care se desfiinţează.

    ART. 2

    (1) Patrimoniul staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolă din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, prevăzute în anexele nr. 1-9, constituit din bunuri proprietate publică a statului, bunuri proprietate privată a statului şi bunuri proprii, după caz, potrivit situaţiei financiare încheiate la data de 31 decembrie 2004, este prevăzut în anexele nr. 1.a)-9.a) şi se preia pe bază de protocol de predare-preluare de la staţiunile de cercetare şi producţie agricolă din domeniul zootehniei, care se desfiinţează, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, întocmindu-se balanţa de verificare la data respectivă din partea predătorului, conform reglementărilor contabile aplicabile.

    (2) Se aprobă trecerea bunurilor imobile din domeniul public al statului şi din administrarea staţiunilor de cercetare şi producţie agricolă din domeniul zootehniei în domeniul privat al statului şi în administrarea staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolă din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, având datele de identificare prevăzute în anexele nr. 1.b)-6.b) şi 8.b).

    (3) Suprafeţele de teren ale staţiunilor de cercetare şi producţie agricolă din domeniul zootehniei, aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului şi concesionate staţiunilor de cercetare şi producţie agricolă din domeniul zootehniei, trec în administrarea staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolă din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, şi au datele de identificare prevăzute în anexele nr. 1.c)-9.c).

    (4) Se aprobă trecerea în domeniul public al statului şi în administrarea staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolă din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, a suprafeţelor de teren aflate în domeniul privat al statului în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului şi concesionate staţiunilor de cercetare şi producţie agricolă din domeniul zootehniei, având datele de identificare prevăzute în anexele nr. 2.d), 4.d)-7.d) şi 9.d).

    (5) Predarea-preluarea terenurilor prevăzute la alin. (3) şi (4) se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    (6) Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolă din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, vor prelua toate drepturile şi obligaţiile staţiunilor de cercetare şi producţie agricolă din domeniul zootehniei, care se desfiinţează.

    ART. 3

    (1) Se aprobă trecerea în domeniul privat al statului a unor suprafeţe de teren aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, având datele de identificare prevăzute în anexele nr. 1.e), 6.e), 8.e) şi 9.e), care se transmit, la cererea comisiilor judeţene, comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor pentru persoanele îndreptăţite.

    (2) Suprafeţele de teren aflate în domeniul privat al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, având datele de identificare prevăzute în anexele nr. 1.e^1) şi 8.e^1), se transmit, la cererea comisiilor judeţene, comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor pentru persoanele îndreptăţite.

    (3) Predarea-preluarea terenurilor prevăzute la alin. (1) şi (2) se face pe bază de protocol încheiat între Agenţia Domeniilor Statului şi comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor pentru persoanele fizice îndreptăţite, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic