Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 33 /2014


privind alocarea temporară, pentru lunile ianuarie şi februarie ale anului 2014, a unor sume din venituri din privatizare ordonatorilor principali de credite cu rol de autoritate de management


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 10.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (10.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, precum şi al art. 11^1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiarã a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţã, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 362/2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. 1

    (1) În scopul asigurãrii necesarului de finanţare al autoritãţilor de management pentru programele operaţionale finanţate din instrumente structurale în cadrul obiectivului convergenţã - Programul operaţional regional (POR), Programul operaţional sectorial Dezvoltarea resurselor umane (POS DRU), Programul operaţional sectorial Creşterea competitivitãţii economice (POS CCE), Programul operaţional sectorial Mediu (POS Mediu), denumite în continuare programe operaţionale, aferent lunilor ianuarie şi februarie ale anului 2014, în vederea efectuãrii plãţilor pentru rambursarea cheltuielilor eligibile cãtre beneficiari şi pentru plata cheltuielilor eligibile rambursabile din cererile de platã aferente instrumentelor structurale, se aprobã alocarea temporarã, din venituri din privatizare, de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, a sumei de 1.300.000,00 mii lei, în echivalent euro, potrivit anexei care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

    (2) Ordonatorii principali de credite cu rol de autoritate de management pentru programele operaţionale, care beneficiazã de prevederile alin. (1), sunt cei prevãzuţi în anexã.

    (3) Sumele alocate autoritãţilor de management din venituri din privatizare, şi utilizate, vor fi rambursate Ministerului Finanţelor Publice în euro, din sumele restituite cu aceastã destinaţie de cãtre Comisia Europeanã, pânã la data de 29 mai 2014.

    ART. 2

    (1) Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia generalã de trezorerie şi datorie publicã, efectueazã transferul integral în euro, al sumei prevãzute la art. 1 alin. (1) în termen de douã zile lucrãtoare de la data solicitãrii de cãtre Autoritatea de certificare şi platã.

    (2) Echivalentul în euro al sumei prevãzute la art. 1 alin. (1) se determinã pe baza cursului Bãncii Naţionale a României valabil la data efectuãrii transferului sumelor în valutã din contul 3216.800000 EUR "Disponibil la vedere. Alte depozite atrase MFP/EURO", deschis la Banca Naţionalã a României pe numele Ministerului Finanţelor Publice, în contul analitic denominat în euro 3216.800100 EUR "Disponibil din contribuţia financiarã a Uniunii Europene reprezentând fonduri externe nerambursabile postaderare", deschis la Banca Naţionalã a României administrat de Autoritatea de certificare şi platã.

    (3) Autoritatea de certificare şi platã efectueazã schimbul valutar al întregii sume în euro transferatã potrivit alin. (1) şi vireazã echivalentul în lei al sumei rezultate în contul 54.01.03.00. "Disponibil de la bugetul de stat reprezentând prefinanţãri şi fonduri în cazul indisponibilitãţii temporare aferente instrumentelor structurale", deschis la Trezoreria Operativã Centralã şi gestionat de Autoritatea de certificare şi platã.

    (4) Autoritatea de certificare şi platã efectueazã transferul în conturile de disponibil deschise pe numele ordonatorilor principali de credite cu rol de autoritãţi de management, integral sau în tranşe, în limita sumei rezultate în urma operaţiunii de schimb valutar prevãzute la alin. (3), proporţional cu sumele prevãzute în anexã, pe baza solicitãrilor de fonduri ale autoritãţilor de management cuprinzând cereri de rambursare ale beneficiarilor autorizate la platã şi cereri de platã înregistrate la autoritãţile de management.

    (5) Autoritãţile de management pentru programele operaţionale au obligaţia efectuãrii plãţilor în conturile beneficiarilor, din sumele transferate de Autoritatea de certificare şi platã potrivit alin. (4), în termen de 10 zile, dar nu mai târziu de data de 28 februarie 2014.

    (6) Ordonatorii principali de credite cu rol de autoritãţi de management pentru programele operaţionale şi Autoritatea de certificare şi platã restituie Ministerului Finanţelor Publice contravaloarea în euro a sumelor neutilizate în lei din venituri din privatizare în contul prevãzut la alin. (2), pânã la data de 5 martie 2014.

    (7) Autoritãţile de management notificã Autoritatea de certificare şi platã cu privire la cheltuirea integralã a sumelor transferate potrivit alin. (4) sau cu privire la restituirea sumelor neutilizate, prevãzute la alin. (6), în termen de douã zile lucrãtoare de la efectuarea operaţiunii.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic