Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 322 /1995


pentru modificarea Normelor privind reglementarea unor probleme financiare în activitatea sportivă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 280/1994


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Guvernul României hotărăşte:
    ART. 1

    Normele privind reglementarea unor probleme financiare în activitatea sportiva, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 280/1994, se modifica după cum urmează:

    1. Articolul 29 va avea următorul cuprins:

    "ART. 29 - Sportivii premiati de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Comitetul Olimpic Roman conform prevederilor de mai sus, clasaţi pe primele trei locuri la campionatele mondiale şi europene, respectiv la Jocurile Olimpice, precum şi antrenorii lor pot primi premii şi din partea cluburilor sau asociaţiilor sportive de care aparţin ori a instituţiilor centrale cărora le sunt subordonate aceste unităţi, din veniturile proprii ale acestora, de până la 50% din valoarea premiului acordat de forul respectiv menţionat."

    2. Articolul 43 va avea următorul cuprins:

    "ART. 43 - Ceilalţi specialişti şi tehnicieni din cadrul colectivelor tehnice (cadre medicale medii, metodişti, cercetători, specialişti pentru pregătirea fizica, operatori video, corepetitori, pianisti, maestri de balet, marangozi, armurieri şi alt personal de specialitate din această categorie) vor putea primi un premiu individual până la 25% din valoarea premiului antrenorului cu premiul cel mai mare. Valoarea globală a premiilor acordate acestor specialişti nu va putea depăşi 50% din premiul cuvenit antrenorului cu premiul cel mai mare.

    Preşedinţii salarizaţi de federaţii, secretarii federaţiilor, antrenorii federali, precum şi preşedinţii şi vicepreşedinţii de cluburi şi asociaţii sportive care au contribuit la realizarea performantelor sportive premiate pentru Jocurile Olimpice, campionatele mondiale şi europene, vor putea primi un premiu global de până la 50% din valoarea premiului acordat antrenorului cu premiul cel mai mare."

    3. Articolul 44 va avea următorul cuprins:

    "ART. 44 - Antrenorii sau profesorii care au depistat şi au initiat sportivi care, ulterior, sub îndrumarea altor specialişti, s-au clasat pe locurile I, II sau III la Jocurile Olimpice, la campionatele mondiale sau europene sau au realizat recorduri olimpice, mondiale ori europene, vor putea fi recompensati, o singură dată pentru acelaşi sportiv, cu un premiu al cărui cuantum nu va depăşi 50% din premiul acordat sportivului respectiv. Aceste premii se suporta din bugetul federaţiilor."

    4. Articolul 48 alineatul 1 va avea următorul cuprins:

    "ART. 48 - Sportivii medaliati la Jocurile Olimpice, la campionatele mondiale şi europene, precum şi antrenorii şi profesorii acestora, pe timpul pregătirii, în mod centralizat, vor putea primi o indemnizaţie de lot de până la 500.000 lei lunar, care se acordă din bugetul federaţiilor respective. Ceilalţi sportivi şi antrenori sau profesori din loturile naţionale, aflaţi în pregătire centralizata, vor putea primi o indemnizaţie de lot în suma de până la nivelul a doua salarii minime brute pe ţara, care se acordă din bugetul federaţiilor."

    5. Alineatul 2 al punctului 1 din secţiunea "Sportul pentru persoanele cu nevoi speciale" din anexa nr. 1 va avea următorul cuprins:

    "La campionatele mondiale, europene şi paraolimpice, Ministerul Tineretului şi Sportului poate acorda premii în obiecte sau în numerar până la valoarea următoarelor sume:

        - Locul I 500.000 lei

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic