Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 305 /2007


privind unele măsuri pentru aplicarea Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului nr. 304/2003 privind exportul şi importul produşilor chimici periculoşi


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 03.04.2007 și 03.11.2016 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 03.04.2007 și 03.11.2016 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Prezenta hotărâre stabileşte unele măsuri pentru aplicarea Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului nr. 304/2003 privind exportul şi importul produşilor chimici periculoşi, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 063 din 6 martie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Regulament.

    ART. 2

    (1) Se desemnează Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor ca autoritate naţională pentru aplicarea prevederilor prevăzute în Regulament, conform art. 4 paragraful 1 al acestuia.

    (2) Se desemnează Autoritatea Naţională a Vămilor şi Garda Naţională de Mediu, ca autorităţi de control al exportului şi al importului produşilor chimici înscrişi în anexa I la Regulament, în conformitate cu art. 17 paragraful 1 al acestuia.

    (3) Se desemnează Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului ca autoritate competentă pentru colectarea de date şi informaţii specifice raportărilor anuale prevăzute de Regulament pentru exportatori şi importatori şi transmiterea acestora către autoritatea naţională desemnată la alin. (1).

    (4) Modalităţile de realizare a controlului, precum şi modalităţile de colaborare între autorităţile prevăzute la alin. (1)-(3) se stabilesc prin ordin comun al ministrului mediului şi gospodăririi apelor, al ministrului finanţelor publice, al ministrului sănătăţii publice şi al ministrului muncii, solidarităţii sociale şi al familiei, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    (5) Pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 21 alin. 1 din Regulament, autorităţile competente prevăzute la alin. (2) şi (3) au obligaţia de a transmite, la solicitarea Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, până la data de 31 martie a fiecărui an, informaţiile prevăzute de acesta, în funcţie de specificul activităţii fiecărei autorităţi.

    ART. 3

    (1) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei nerespectarea de către exportator a obligaţiei de a notifica autorităţii naţionale desemnate exportul unui produs înscris în partea 1 a anexei I la Regulament, cu 30 de zile înainte de efectuarea primului export şi ulterior, cu 15 zile înainte de efectuarea primului export al aceluiaşi produs pentru fiecare an calendaristic în parte, prevăzută la art. 7 alin. 1 din Regulament.

    (2) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 30.000 de lei la 50.000 de lei următoarele fapte:

    a) desfăşurarea de activităţi de export cu produşi chimici periculoşi prevăzuţi la art. 6 alin. 1 şi 2 din Regulament, fără derularea procedurilor de notificare prevăzute de acesta;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic