Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 3 /2008


privind aprobarea modificării şi completării Manualului de operare pentru implementarea Programului de intervenţii prioritare, componenta I a Proiectului de incluziune socială, finanţat de către Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Guvernul României


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 31.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (31.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 9 alin. (1) şi (2), al art. 17 şi 18 din Legea nr. 129/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Fondului Român de Dezvoltare Socială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    în baza prevederilor Legii nr. 40/2007 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, destinat finanţării Proiectului privind incluziunea socială, semnat la Bucureşti la 4 iulie 2006,

    Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială hotărăşte:

    ART. I

    Aprobarea modificării şi completării Manualului de operare pentru implementarea Programului de intervenţii prioritare, componenta I a Proiectului de incluziune socială, finanţat de către Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Guvernul României, aprobat prin Hotărârea Consiliului director al Fondului Român de Dezvoltare Socială nr. 2/II/2007, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 575 şi 575 bis din 22 august 2007, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La punctul 1.1.4 "Specificul intervenţiei", primul paragraf se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Populaţia romă se confruntă cu multiple probleme sociale, pentru a căror rezolvare este necesară o abordare adecvată, ţinând cont de resursele disponibile. Prin intermediul PIP, FRDS îşi propune să contribuie la reducerea diferenţelor dintre condiţiile de trai din comunităţile rome şi cele din comunităţile învecinate, precum şi la crearea premiselor de dezvoltare a acestor comunităţi, motiv pentru care intervenţiile sale se vor concentra pe rezolvarea unor nevoi punctuale, specifice."

    2. Punctul 1.1.6.2 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "1.1.6.2. Pe baza informaţiilor existente, cu două luni înainte de organizarea unei runde de competiţie pentru proiecte, ANR transmite FRDS sau, după caz, actualizează Lista comunităţilor rome propuse pentru a fi sprijinite în cadrul programului. Lista cuprinde un număr de maximum 120 de comunităţi locuite preponderent de romi şi menţionează toate datele necesare identificării comunităţilor eligibile în cadrul programului (judeţ, municipiu/oraş/comună, cartier/sat/cătun, denumirea utilizată de localnici pentru identificarea comunităţii, amplasament/ localizare, număr de gospodării, număr de locuitori etc.)."

    3. Punctul 1.1.6.3 se elimină şi, ca urmare a renumerotării, punctul 1.1.6.4 devine punctul 1.1.6.3.

    4. La punctul 1.2 "Principii urmărite de FRDS în implementarea PIP", subpunctul i se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "i. eficientizarea resurselor disponibile prin focalizarea pe cele mai sărace grupuri şi comunităţi rome;".

    5. Punctul 1.2.1.1 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "1.2.1.1. Fondurile destinate finanţării de proiecte pot fi prealocate pe runde de competiţie şi/sau pe regiuni de dezvoltare/judeţe. Prealocarea pe regiuni de dezvoltare/judeţe se poate face în funcţie de numărul de locuitori ai comunităţilor eligibile din respectiva regiune/judeţ."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic