Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 291 /2011


privind schimbarea titularului dreptului de administrare a unor părţi de imobile aflate în proprietatea publică a statului


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 12 alin. (1)-(3) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare, şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobă trecerea unor părţi de imobile, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, aflate în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Consiliului Local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti.

    (2) După preluare, părţile de imobile prevăzute la alin. (1) se utilizează în vederea sistematizării zonei şi realizării de locuinţe în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, potrivit legislaţiei în vigoare.

    ART. 2

    (1) Consiliul Local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti va transfera în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, al structurilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi al autorităţilor judecătoreşti 50% din locuinţele realizate pe terenurile aferente părţilor de imobile prevăzute la art. (1) alin. (1), dar nu mai puţin de 5.000 de locuinţe şi locurile de parcare necesare, precum şi dreptul de administrare asupra terenului aferent acestora.

    (2) Consiliul Local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti va transfera, conform legii, din numărul de locuinţe prevăzut la alin. (1), Ministerului Apărării Naţionale un procent de 25%, nu mai puţin de 2.500 de locuinţe, Ministerului Administraţiei şi Internelor un procent de 10%, nu mai puţin de 1.000 de locuinţe, Serviciului Român de Informaţii un procent de 5%, nu mai puţin de 500 de locuinţe, Serviciului de Informaţii Externe un procent de 1,5%, nu mai puţin de 150 de locuinţe, Serviciului de Protecţie şi Pază un procent de 1,5%, nu mai puţin de 150 de locuinţe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale un procent de 1,5%, nu mai puţin de 150 de locuinţe, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor un procent de 1,5%, nu mai puţin de 150 de locuinţe, Ministerului Justiţiei un procent de 2%, nu mai puţin de 200 de locuinţe şi Parchetului General un procent de 2%, nu mai puţin de 200 de locuinţe.

    (3) Structura pe camere a unităţilor locative care urmează a fi transferate se va stabili prin protocol încheiat între părţile interesate.

    ART. 3

    În cazul în care nu se respectă destinaţia părţilor din imobile prevăzută la art. 1 alin. (2), acestea revin în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, libere de sarcini, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

    ART. 4

    Predarea-preluarea părţilor din imobilele transmise potrivit prevederilor art. 1 se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

                                 PRIM-MINISTRU

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic