Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 25 /2014


privind declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional "Reabilitarea liniei c.f. Braşov-Simeria, componentă a Coridorului IV paneuropean, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, secţiunile Coşlariu-Sighişoara şi Coşlariu-Simeria"


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 30.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (30.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al art. 5 alin. (1) din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauzã de utilitate publicã, necesarã realizãrii unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi având în vedere dispoziţiile Hotãrârii Guvernului nr. 783/2011 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Reabilitarea liniei c.f. Braşov-Simeria, componentã a Coridorului IV paneuropean, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximã de 160 km/h, secţiunea Coşlariu-Sighişoara" şi ale Hotãrârii Guvernului nr. 784/2011 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Reabilitarea liniei c.f. Braşov-Simeria, componentã a Coridorului IV paneuropean, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximã de 160 km/h, secţiunea Coşlariu-Simeria",

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. 1

    Se aprobã amplasamentul lucrãrii de utilitate publicã de interes naţional "Reabilitarea liniei c.f. Braşov-Simeria, componentã a Coridorului IV paneuropean, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximã de 160 km/h, secţiunile Coşlariu-Sighişoara şi Coşlariu-Simeria", potrivit planurilor de amplasament prevãzute în anexa nr. 1*).

-------

    *) Anexa nr. 1 se comunicã persoanelor fizice şi juridice interesate, la solicitarea acestora, de cãtre Compania Naţionalã de Cãi Ferate "C.F.R." - S.A., care este depozitarul acesteia, imposibilitatea publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hãrţii topografice fiind determinatã de impedimente de naturã tehnico-redacţionalã.

    ART. 2

    (1) Se aprobã declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privatã care constituie coridorul de expropriere al lucrãrii de utilitate publicã de interes naţional "Reabilitarea liniei c.f. Braşov-Simeria, componentã a Coridorului IV paneuropean, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximã de 160 km/h, secţiunile Coşlariu-Sighişoara şi Coşlariu-Simeria", expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţionalã de Cãi Ferate "C.F.R." - S.A.

    (2) Lista cuprinzând imobilele supuse exproprierii potrivit alin. (1), situate pe raza localitãţilor Sighişoara, Daneş - judeţul Mureş, Dumbrãveni, Micãsasa - judeţul Sibiu, Valea Lungã, Mihalţ şi Sântimbru - judeţul Alba, proprietarii sau deţinãtorii acestora, precum şi sumele individuale aferente despãgubirilor este prevãzutã în anexa nr. 2.

    ART. 3

    Sumele individuale estimate de cãtre expropriator aferente despãgubirilor pentru imobilele proprietate privatã care constituie coridorul de expropriere al lucrãrii prevãzute la art. 1, situate pe raza localitãţilor Sighişoara, Daneş - judeţul Mureş, Dumbrãveni, Micãsasa - judeţul Sibiu, Valea Lungã, Mihalţ şi Sântimbru - judeţul Alba, în cuantum total de 3.283.848,09 lei sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor pentru Compania Naţionalã de Cãi Ferate "C.F.R." - S.A., în limita sumelor aprobate prin Legea bugetului de stat pe anul 2014 nr. 356/2013, la capitolul 84.01 - "Transporturi", titlul 56 "Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare", articolul 56.03. "Programe din fondul de coeziune (FC)".

    ART. 4

    Sumele individuale prevãzute la art. 3 se vireazã de cãtre Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitãrii acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Cãi Ferate "C.F.R." - S.A. la dispoziţia proprietarilor de imobile, pentru lucrarea de utilitate publicã, de interes naţional, prevãzutã la art. 1, în vederea efectuãrii despãgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condiţiile legii.

    ART. 5

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic