Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 241 /2006


privind aprobarea închirierii plajei Mării Negre, proprietate publică a statului, aflată în administrarea Administraţiei Naţionale "Apele Române"


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 14 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobă închirierea de către Administraţia Naţională "Apele Române" - Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a plajei Mării Negre, proprietate publică a statului, aflată în administrarea acesteia.

    (2) Închirierea bunului proprietate publică prevăzut la alin. (1) se face prin licitaţie publică, în condiţiile legii, pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii.

    ART. 2

    (1) Administraţia Naţională "Apele Române" - Direcţia Apelor Dobrogea Litoral reţine o cotă-parte de 50% din sumele percepute din închirierea plajei, iar diferenţa de 50% se face venit la bugetul de stat.

    (2) Sumele încasate din închirierea plajei proprietate publică a statului, potrivit prevederilor alin. (1), reprezintă venituri proprii ale Administraţiei Naţionale "Apele Române" - Direcţia Apelor Dobrogea Litoral şi se utilizează pentru:

    a) protecţia şi conservarea plajelor litorale prin amplasarea panourilor de protecţie împotriva eroziunii eoliene şi executarea dunelor de nisip pe sectoarele de plajă îngustă;

    b) lucrări de reabilitare a plajelor, după sezonul rece, constând în demontarea perdelelor de protecţie, dislocarea depozitelor de nisip, nivelarea plajelor, transferul de nisip pe sectoarele cu deficit de material sedimentar, evacuarea depozitelor de scoică;

    c) executarea tuturor lucrărilor de întreţinere a plajelor pe sectoarele de plajă rămase necontractate şi a lucrărilor de evacuare a algelor depuse la mal pe toată lungimea ţărmului marin;

    d) promovarea de studii şi proiecte privind stoparea proceselor de eroziune marină, actualizarea cadastrului plajelor, întreţinerea axului cadastral, achiziţionarea de utilaje specifice executării lucrărilor de conservare şi pregătire a plajelor.

    ART. 3

    Instrucţiunile privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiei publice pentru atribuirea contractelor de închiriere, contractul-cadru de închiriere şi lista sectoarelor de plajă propuse spre închiriere se aprobă prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale din domeniul mediului şi gospodăririi apelor, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic