Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 234 /1995


cu privire la indicatorii specifici pe baza cărora se va calcula creşterea productivităţii muncii, respectiv a eficientei economice în anul 1995 fata de anul 1994, în funcţie de care se determina creşterea justificată a salariului mediu în anul 1995 fata de cel aferent lunii noiembrie 1994


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În baza art. 2 alin. (2) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 1/1995,
    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    În aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 1/1995, indicatorii specifici de măsurare a creşterii productivitatii muncii, respectiv a eficientei economice, ce se pot utiliza în anul 1995 pentru calcularea creşterii justificate a salariului mediu lunar faţă de cel aferent lunii noiembrie 1994, sunt cei prevăzuţi în anexa, care face parte din prezenta hotărâre.

    ART. 2

    Datele pe baza cărora se calculează mărimea indicatorilor prevăzuţi în anexa sunt cele înscrise în dările de seama statistice, în evidentele contabile sau, după caz, în cele tehnico-operative, organizate special în acest scop.

    ART. 3

    (1) Creşterea productivitatii muncii şi, respectiv, a eficientei economice se calculează lunar, pe baza datelor cumulate de la începutul anului 1995, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 1994.

    (2) Partea din efectul creşterii productivitatii muncii, respectiv a eficientei economice, ce se ia în calcul la determinarea creşterii justificate a salariului mediu lunar în anul 1995 faţă de cel aferent lunii noiembrie 1994, se stabileşte cu ocazia elaborării şi aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 1995.

    ART. 4

    (1) În cazul societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat, indicatorul privind productivitatea muncii, respectiv cel de creştere a eficientei economice, se stabileşte, potrivit anexei la prezenta hotărâre, de către adunarea generală a acţionarilor, cu ocazia aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli.

    (2) În cazul regiilor autonome, prin actul normativ de aprobare a bugetului de venituri şi cheltuieli pot fi stabiliţi şi alţi indicatori specifici de productivitate şi eficienta decît cei prevăzuţi la alin. (1). Indicatorii aprobaţi o dată cu bugetul de venituri şi cheltuieli, prin hotărâre a Guvernului, completează anexa la prezenta hotărâre.

    (3) Schimbarea indicatorilor avuti în vedere la fundamentarea bugetelor de venituri şi cheltuieli se poate face în cursul anului 1995, în cazuri justificate, de către organele care au aprobat bugetele de venituri şi cheltuieli respective. În astfel de situaţii, creşterea justificată a salariului mediu se va recalcula începând cu prima luna de aplicare a ordonanţei de urgenta în raport cu evoluţia noilor indicatori aleşi.

    (4) Pentru aplicarea unitară a prevederilor alin. (1), Fondul Proprietăţii de Stat poate emite precizări referitoare la alegerea indicatorilor de productivitate şi eficienta.

    ART. 5

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic