Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 233 /2017


privind alocarea temporară, pentru luna aprilie a anului 2017, a unor sume din venituri din privatizare ordonatorului principal de credite cu rol de Autoritate de management pentru Programul operaţional Iniţiativa pentru întreprinderile mici şi mijlocii (POIIMM)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată
, precum şi al art. 5 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015
 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2016
, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) În scopul asigurării necesarului de finanţare al Autorităţii de management pentru Programul operaţional Iniţiativa pentru întreprinderile mici şi mijlocii, finanţat din fonduri europene structurale şi de investiţii, denumit în continuare POIIMM, aferent lunii aprilie a anului 2017, se aprobă alocarea temporară din venituri din privatizare de către Ministerul Finanţelor Publice a sumei de 19.038.000 euro, aferentă instrumentelor financiare finanţate din fonduri europene, în vederea efectuării plăţii solicitate de către Fondul European de Investiţii prin cererea de plată.

    (2) Ordonatorul principal de credite cu rol de Autoritate de management pentru POIIMM, care beneficiază de prevederile alin. (1), este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

    (3) Procentul de 90% din suma alocată Autorităţii de management pentru POIIMM din venituri din privatizare şi utilizată, în valoarea de 17.134.200 euro, va fi rambursată Ministerului Finanţelor Publice, în euro, din sumele restituite cu această destinaţie de către Comisia Europeană, până la data de 29 noiembrie 2017.

    (4) Diferenţa de 10% din suma alocată Autorităţii de management pentru POIIMM din venituri din privatizare şi utilizată, în valoarea de 1.903.800 euro, va fi rambursată Ministerului Finanţelor Publice, în euro, din sumele restituite cu această destinaţie de către Comisia Europeană, până la data de 30 iunie 2018.

    ART. 2

    (1) Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia generală de trezorerie şi datorie publică, efectuează transferul integral, în euro, al sumei prevăzute la art. 1 alin. (1) în termen de două zile lucrătoare de la data solicitării de către Autoritatea de certificare.

    (2) Suma în euro prevăzută la art. 1 alin. (1) se transferă din contul 3216800000EUR „Disponibil la vedere. Alte depozite atrase MFP/EURO“, deschis la Banca Naţională a României pe numele Ministerului Finanţelor Publice, în contul analitic denominat în euro 3216800815EUR „Disponibil din contribuţia financiară a UE reprezentând fonduri europene structurale şi de investiţii (FESI) şi fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD) aferente politicii de coeziune pentru perioada de programare 2014-2020“, deschis la Banca Naţională a României şi administrat de Autoritatea de certificare.

    (3) Autoritatea de certificare efectuează transferul sumei în euro prevăzute la art. 1 alin. (1), în contul de disponibil deschis pe numele ordonatorului principal de credite cu rol de Autoritate de management pentru POIIMM, integral, pe baza solicitării de fonduri a autorităţii de management, cuprinzând cererea de plată înregistrată la autoritatea de management.

    (4) Autoritatea de management pentru POIIMM are obligaţia efectuării plăţii în contul Fondului European de Investiţii, din suma transferată de Autoritatea de certificare conform alin. (3), în termen de 10 zile.

    (5) Ordonatorul principal de credite cu rol de Autoritate de management pentru POIIMM şi Autoritatea de certificare restituie Ministerului Finanţelor Publice suma în euro neutilizată din venituri din privatizare în contul prevăzut la alin. (2), până la data de 15 mai 2017.

    (6) Autoritatea de management notifică Autoritatea de certificare cu privire la cheltuirea integrală a sumei transferate potrivit alin. (3) sau cu privire la restituirea sumei neutilizate, prevăzute la alin. (5), în termen de două zile lucrătoare de la efectuarea operaţiunii.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic