Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 197 /2006


privind aprobarea programelor de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu handicap, precum şi în domeniul asistenţei sociale a persoanelor vârstnice, persoanelor fără adăpost şi persoanelor victime ale violenţei în familie şi a finanţării acestor programe


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 4 lit. D.n) din Hotărârea Guvernului nr. 412/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 50^1 lit. b) şi f) din Ordonanţa Guvernului nr. 68/2003 privind serviciile sociale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 515/2003, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 4^3 din Ordonanţa Guvernului nr. 14/2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 239/2003, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobă programele de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu handicap, precum şi în domeniul asistenţei sociale a persoanelor vârstnice, persoanelor fără adăpost şi persoanelor victime ale violenţei în familie şi finanţarea acestora.

    (2) Programele de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu handicap sunt prevăzute în anexele nr. 1-5.

    (3) Programele de interes naţional în domeniul asistenţei sociale a persoanelor vârstnice şi persoanelor fără adăpost sunt prevăzute în anexele nr. 6 şi 7.

    (4) Programele de interes naţional în domeniul asistenţei sociale a persoanelor victime ale violenţei în familie sunt prevăzute în anexele nr. 8 şi 9.

    ART. 2

    Fondurile necesare pentru finanţarea programelor de interes naţional, prevăzute la art. 1, se asigură de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei.

    ART. 3

    (1) Finanţarea programelor de interes naţional prevăzute la art. 1 se realizează în baza proiectelor elaborate de furnizorii de servicii sociale publici sau privaţi ori în parteneriat, în urma unui proces de evaluare şi selecţie.

    (2) Evaluarea şi selecţia proiectelor prevăzute la alin. (1) se realizează de către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap pentru programele de interes naţional prevăzute la art. 1 alin. (2), de către Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei pentru programele de interes naţional prevăzute la art. 1 alin. (3) şi de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei pentru programele de interes naţional prevăzute la art. 1 alin. (4).

    (3) Metodologia de evaluare, selectare şi de finanţare a proiectelor prevăzute la alin. (1) se aprobă în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri prin ordin al ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei pentru programele de interes naţional prevăzute la art. 1 alin. (3) şi (4) şi prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap pentru programele de interes naţional prevăzute la art. 1 alin. (2), care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    ART. 4

    (1) Monitorizarea implementării şi controlul fondurilor alocate în cadrul programelor de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu handicap se asigură de către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic