Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 193 /1995


privind acordarea de avansuri pentru realizarea unor acţiuni şi categorii de cheltuieli finanţate din fonduri publice


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 05.04.1995 și 28.05.1996 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 05.04.1995 și 28.05.1996 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 47 din Legea bugetului de stat pe anul 1995 nr. 22/1995,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    (1) Pentru efectuarea unor acţiuni şi cheltuieli strict necesare, aprobate potrivit legii, pentru anul 1995, instituţiile publice finanţate integral sau parţial din fonduri de la bugetul de stat, de la bugetele locale sau din alte fonduri publice pot acorda sume în avans agenţilor economici şi altor furnizori de bunuri, servicii sau lucrări realizate pe bază de contracte încheiate în condiţiile legii.

    (2) Ordonatorii de credite vor solicita garanţii din partea beneficiarilor de avansuri care să permită, în cazul neexecutării contractului sau executării necorespunzătoare a acestuia, recuperarea avansurilor şi prejudiciilor aduse din imobilizarea unor fonduri publice.

    ART. 2

    Acţiunile, categoriile de cheltuieli, criteriile, procedurile şi limitele maxime privind acordarea de avansuri din fonduri publice de către ordonatorii de credite sunt stabilite în anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. 3

    (1) Ordonatorii de credite răspund de legalitatea, necesitatea şi oportunitatea acordării avansurilor, cît şi de respectarea utilizării sumelor în raport cu destinaţia legală, urmărind la beneficiarii de avansuri respectarea termenelor contractuale şi efectuarea, trimestrial, a regularizarilor în raport cu livrările sau prestările de servicii efectiv realizate.

    (2) În cursul lunii decembrie ordonatorii de credite vor regulariza avansurile acordate beneficiarilor, astfel încât la încheierea exerciţiului financiar sumele acordate să se reflecte în bunuri achiziţionate, lucrări executate şi servicii prestate.

    ART. 4

    Punerea la dispoziţia beneficiarilor a unor sume drept avansuri în baza contractelor încheiate se va efectua, de către ordonatorii de credite, numai în momentul în care sunt asigurate condiţiile pentru demararea realizării obiectivelor din aceste contracte, fiind interzisă utilizarea sumelor în alte scopuri decît cele pentru care au fost destinate şi stipulate în contractele încheiate.

    ART. 5

    Pentru respectarea întocmai a prevederilor legale sumele acordate drept avansuri sunt supuse controlului financiar preventiv, precum şi celorlalte reglementări privind efectuarea cheltuielilor din fonduri publice.

    ART. 6
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic