Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 19 /1980


referitoare la Raportul guvernului Republicii Socialiste România cu privire la încheierea acţiunii de majorare a retribuţiilor, pensiilor, alocaţiilor de stat pentru copii şi a altor venituri ale populaţiei, în cincinalul 1976-1980


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 06.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (06.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Marea Adunare Naţionala a Republicii Socialiste România, examinînd Raportul guvernului cu privire la încheierea acţiunii de majorare a retributiilor, pensiilor, alocaţiilor de stat pentru copii şi a altor venituri,

    Constata cu satisfactie ca programul de creştere a veniturilor populaţiei, elaborat din iniţiativa şi sub conducerea directa a secretarului general al partidului, preşedintele Republicii Socialiste România, tovarasul Nicolae Ceauşescu, a fost îndeplinit cu succes, în actualul cincinal, obţinîndu-se cele mai mari cresteri ale veniturilor populaţiei din întreaga perioadă a construcţiei socialismului în ţara noastră.

    Realizarea integrală a programului de creştere a nivelului de trai, în perioada 1976-1980, este rezultatul muncii pline de devotament şi de abnegatie a clasei muncitoare, a tuturor oamenilor muncii fără deosebire de naţionalitate, care sub conducerea Partidului Comunist Roman infaptuiesc neabatut programul partidului de dezvoltare neîntreruptă a patriei noastre socialiste.

    Marea Adunare Naţionala apreciază ca activitatea desfăşurată pentru îndeplinirea măsurilor privind majorarea retributiilor oamenilor muncii, sporirea veniturilor ţărănimii, majorarea pensiilor, a alocaţiilor de stat pentru copii şi a altor venituri s-a făcut în spiritul principiilor eticii şi echităţii socialiste.

    Majorarea retributiei s-a efectuat cu asigurarea unei corelari judicioase între retributia minima şi maxima pe economie, corespunzător cerinţelor diferentierii stimulative a veniturilor în funcţie de cantitatea şi calitatea muncii depuse.

    Marea Adunare Naţionala, alături de întregul popor, da o înaltă apreciere activităţii neobosite a secretarului general al partidului, preşedintele Republicii Socialiste România, tovarasul Nicolae Ceauşescu, preocuparii sale permanente ca, pe baza dezvoltării generale economico-sociale a tarii, să se realizeze cu consecventa telul suprem al orinduirii noastre socialiste, creşterea necontenita a bunastarii materiale şi spirituale a poporului, crearea tuturor condiţiilor necesare pentru afirmarea plenara a omului, a personalităţii sale.

    Marea Adunare Naţionala a Republicii Socialiste România hotărăşte:

    ARTICOL UNIC

    Aproba Raportul guvernului cu privire la încheierea acţiunii de majorare a retributiilor, pensiilor, alocaţiilor de stat pentru copii şi a altor venituri ale populaţiei, în cincinalul 1976-1980.

    Consiliul de Miniştri va acţiona permanent pentru aplicarea măsurilor privind sporirea veniturilor oamenilor muncii în conformitate cu Programul-directiva de creştere a nivelului de trai în perioada 1981-1985 şi de ridicare continua a calităţii vieţii, adoptat de Congresul al XII-lea al Partidului Comunist Roman, care asigura sporirea veniturilor tuturor categoriilor de oameni ai muncii şi ridicarea pe o noua treapta a bunastarii materiale şi spirituale a întregului popor.

    Marea Adunare Naţionala cheamă întreaga noastră clasa muncitoare, taranimea, intelectualitatea, toţi oamenii muncii - români, maghiari, germani şi de alte naţionalitati - sa munceasca cu abnegatie pentru îndeplinirea şi depăşirea planului naţional unic pe anul 1981, a prevederilor planului cincinal 1981-1985, sa participe cu fermitate la opera de punere în valoare, la nivel superior, a întregului potenţial economic, a resurselor materiale şi umane de care dispune ţara noastră, actionind cu hotărîre pentru creşterea venitului naţional, a nivelului de trai şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în viitorul cincinal, pentru realizarea Programului Partidului Comunist Roman de faurire a societăţii socialiste multilateral dezvoltate şi inaintare a României spre comunism.

    Aceasta hotărîre a fost adoptată de Marea Adunare Naţionala în şedinţa din 19 decembrie 1980, cu unanimitate de voturi.

                                  Preşedintele

                            Marii Adunări Naţionale,

                                 NICOLAE GIOSAN
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic