Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1882 /2005


privind înfiinţarea unor institute naţionale de cercetare-dezvoltare agricolă prin reorganizarea unor institute de cercetare din agricultura


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Pentru suprafeţele de teren din domeniul public al statului, prevăzute la art. 2 alin. (4) şi (6), pentru care se vor valida cereri de reconstituire a dreptului de proprietate în temeiul prevederilor legilor fondului funciar, se aplică prevederile art. III alin. (1^1) din Legea nr. 169/1997 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, astfel cum a fost modificată şi completată prin Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 10 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 4

    (1) Se aprobă trecerea în domeniul privat al statului a unor suprafeţe de teren aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2.f), care se transmit comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor pentru persoanele îndreptăţite.

    (2) Predarea-preluarea terenurilor prevăzute la alin. (1) se face pe bază de protocol încheiat între Agenţia Domeniilor Statului şi comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor pentru persoanele fizice îndreptăţite, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    ART. 5

    Institutele naţionale nou-înfiinţate au obiectul de activitate prevăzut în anexele nr. 1-3.

    ART. 6

    (1) Finanţarea activităţilor desfăşurate de institutele naţionale nou-înfiinţate, prevăzute în anexele nr. 1-3, se realizează potrivit legislaţiei în vigoare, din surse proprii, fonduri provenite din cooperări internaţionale, credite bancare şi din alte surse atrase, precum donaţii şi sponsorizări.

    (2) Institutele naţionale nou-înfiinţate, prevăzute în anexele nr. 1-3, pot beneficia de fonduri alocate din bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale pentru realizarea unor investiţii, dotări, aparatura, echipamente şi instalaţii.

    (3) Institutele naţionale nou-înfiinţate, prevăzute în anexele nr. 1-3, beneficiază de prevederile legislaţiei în vigoare privind subvenţiile, creditarea şi alte facilităţi acordate de stat operatorilor economici din agricultura, industrie alimentara şi silvicultura.

    (4) Institutele naţionale nou-înfiinţate, prevăzute în anexele nr. 1-3, beneficiază de prevederile art. 14^1 din Legea nr. 290/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 7

    (1) Personalul institutelor de cercetare din agricultura se preia de către institutele naţionale nou-înfiinţate, prevăzute în anexele nr. 1-3, cu aceleaşi drepturi salariale până la negocierea contractului colectiv de muncă.

    (2) Salariile individuale ale personalului se stabilesc prin negociere, conform reglementărilor cuprinse în contractul colectiv de muncă şi în actele normative în vigoare, în limita fondului de salarii prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli.

    (3) În anii în care institutele naţionale nou-înfiinţate, prevăzute în anexele nr. 1-3, beneficiază de fonduri alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, se aplică salarizarea personalului din sectorul bugetar.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic