Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1882 /2005


privind înfiinţarea unor institute naţionale de cercetare-dezvoltare agricolă prin reorganizarea unor institute de cercetare din agricultura


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 7 alin. (1), art. 8 alin. (3) din Legea nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", cu modificările şi completările ulterioare, al art. 11 alin. (1) şi (2), art. 18 alin. (1) şi al art. 19 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 324/2003, cu modificările ulterioare, precum şi al art. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 637/2003 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a institutelor naţionale de cercetare-dezvoltare,

    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se înfiinţează institute naţionale de cercetare-dezvoltare agricolă, denumite în continuare institute naţionale, persoane juridice române, în coordonarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", prevăzute în anexele nr. 1-3, prin reorganizarea unor institute de cercetare din agricultura, care se desfiinţează.

    (2) Institutele naţionale nou-înfiinţate, prevăzute în anexele nr. 1-3, funcţionează pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară, conform prevederilor legale în vigoare.

    (3) Institutele naţionale nou-înfiinţate, prevăzute în anexele nr. 1-3, îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu Legea nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu regulamentul de organizare şi funcţionare prevăzut în anexele nr. 1.a)-3.a).

    ART. 2

    (1) Patrimoniul institutelor naţionale nou-înfiinţate, prevăzute în anexele nr. 1-3, constituit din bunuri proprietate publică a statului, bunuri proprietate privată a statului şi bunuri proprii, după caz, potrivit situaţiei financiare încheiate la data de 31 decembrie 2004, este prevăzut în anexele nr. 1.b)-3.b).

    (2) Activul şi pasivul institutelor de cercetare din agricultura care se desfiinţează se preiau pe bază de protocol de predare-primire de către institutele naţionale nou-înfiinţate, prevăzute în anexele nr. 1-3, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, intocmindu-se balante de verificare la datele respective, conform reglementărilor contabile aplicabile.

    (3) Se aprobă trecerea bunurilor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Institutului de Cercetări pentru Cereale şi Plante Tehnice Fundulea în domeniul privat al statului şi în administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 1.c).

    (4) Suprafeţele de teren ale institutelor de cercetare din agricultura, aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului şi concesionate institutelor, trec în administrarea institutelor naţionale nou-înfiinţate, prevăzute în anexele nr. 1-3, şi au datele de identificare prevăzute în anexele nr. 1.d)-3.d).

    (5) Predarea-preluarea suprafeţelor de teren prevăzute la alin. (4) se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    (6) Se aprobă trecerea în domeniul public al statului şi în administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea a suprafeţelor de teren aflate în domeniul privat al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului şi concesionate Institutului de Cercetări pentru Cereale şi Plante Tehnice Fundulea, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 1.e).

    (7) Institutele naţionale nou-înfiinţate, prevăzute în anexele nr. 1-3, preiau toate drepturile şi obligaţiile institutelor de cercetare din agricultura care se desfiinţează.

    ART. 3
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic