Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1870 /2005


pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind etichetarea alimentelor, prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.

    ART. I


    Normele metodologice privind etichetarea alimentelor, prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 147 din 27 februarie 2002, cu modificările şi completările ulterioare, se modifica şi se completează după cum urmează:

    1. La alineatul (1) al articolului 18, după punctul 5 se introduc trei noi puncte, punctele 6-8, cu următorul cuprins:
	

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Categoriile de alimente Menţiuni
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
"6. Produsele zaharoase/produsele de «Conţine lemn dulce» este adăugat
 cofetarie sau băuturile care conţin exact după lista ingredientelor cu
 acid glicirizinic sau sarea sa de excepţia cazului în care termenul
 amoniu ca urmare a adaugarii «lemn dulce» figurează deja în lista
 substanţelor de acest fel sau de ingredientelor sau în denumirea sub
 lemn dulce Glycyrrhiza glabra, cu care se vinde produsul. În absenta
 o concentraţie egala sau mare de listei ingredientelor menţiunea
 100 mg/kg sau 10 mg/l figurează în apropierea denumirii
                                          sub care se vinde produsul.

7. Produsele zaharoase/produsele Menţiunea următoare trebuie să fie
 de cofetarie care conţin acid înscrisă după lista ingredientelor:
 glicirizinic sau sarea sa de «conţinut lemn dulce - persoanele
 amoniu ca urmare a adaugarii de suferinde de hipertensiune trebuie
 substanţe de acest fel sau de sa evite consumul excesiv». În
 lemn dulce Glycyrrhiza glabra, absenta listei ingredientelor,
 cu o concentraţie egala sau mai menţiunea figurează în apropierea
 mare de 4 g/kg denumirii sub care se vinde produsul.

8. Băuturile care conţin acid Menţiunea următoare trebuie să fie
 glicirizinic sau sarea sa de înscrisă după lista ingredientelor:
 amoniu ca urmare a adaugarii de «conţinut lemn dulce - persoanele
 substanţe de acest fel sau de suferinde de hipertensiune trebuie
 lemn dulce Glycyrrhiza glabra, sa evite consumul excesiv». În
 cu o concentraţie egala sau mai absenta listei ingredientelor,
 mare de 50 mg/l sau 300 mg/l, menţiunea figurează în apropierea
 în cazul băuturilor conţinând denumirii sub care se vinde produsul."
 mai mult de 1,2% în volume de
 alcool (x)
 (x) Conţinutul se aplică produselor
 de acest fel propuse gata pentru
 consum sau reconstituite în
 conformitate cu instrucţiunile
 de fabricaţie.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    2. Punctele 1, 5, 6, 8-14, 16-20 din anexa nr. 1a) la normele metodologice "Menţiuni suplimentare de etichetare pe grupe de produse" se abroga.

    3. Anexa nr. 1f) la normele metodologice "Lista cuprinzând ingredientele la care se face referire la art. 7 alin. (6^2), (11)-(14)" se modifica şi se înlocuieşte cu anexa la prezenta hotărâre.

    ART. II


    Aplicarea dispoziţiilor art. 7 alin. (6^2) din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 106/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se suspenda până la data de 25 noiembrie 2007.

    ART. III


    Produsele aflate în stoc înainte de data intrării în vigoare a prezentei hotărâri pot fi comercializate cu elementele de identificare şi caracterizare marcate iniţial, dar nu mai târziu de data de 1 iulie 2006.

    Prezenta hotărâre transpune următoarele acte normative europene:

    - Directiva Comisiei 2005/26/CE, care stabileşte o lista a ingredientelor alimentare sau a substanţelor provizoriu excluse din anexa III a la Directiva 2000/13/CE a Parlamentului şi a Consiliului European, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene nr. 75 din 22 martie 2005;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic