Camera Deputaţilor şi Senatul, întrunite în şedinţa comuna în zilele de 27 septembrie şi 26 octombrie 1995, au dezbătut Raportul Comisiei comune de ancheta asupra atribuirii de locuinţe pentru parlamentari, membri ai Guvernului şi pentru persoane din aparatul Parlamentului, Guvernului şi Presedentiei în perioada 1990-1994, instituită prin Hotărârea Parlamentului României nr. 6 din 4 mai 1994. Având în vedere rezultatele anchetei efectuate asupra modului în care au fost respectate normele legale privitoare la atribuirea şi la închirierea de locuinţe din fondul locativ de stat pentru deputaţi, senatori, membri ai Guvernului şi pentru personalul din serviciile celor două Camere ale Parlamentului, ale Presedentiei şi Guvernului, Parlamentul României adopta prezenta hotărâre.
ART. 1 Parlamentul României ia act de rezultatele anchetei efectuate de Comisia comuna de ancheta asupra atribuirii de locuinţe pentru parlamentari, membri ai Guvernului şi pentru persoane din aparatul Parlamentului, Guvernului şi Presedentiei în perioada 1990-1994 şi îşi manifesta hotărârea de a lua măsurile propuse în raport şi de a adopta proiectele de legi necesare completării cadrului legislativ din domeniul raporturilor locative, în care scop: a) cere birourilor permanente să prezinte, până la 31 martie 1996, un raport referitor la modul în care au fost aduse la îndeplinire măsurile propuse şi aprobate în domeniul atribuirii şi închirierii de locuinţe din fondul locativ de stat, prevăzute în raport şi aprobate de către Parlament; b) cere Guvernului sa elaboreze şi sa înainteze, în cel mai scurt timp posibil, proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 85/1992, în vederea dezbaterii acestuia; c) va dezbate în cursul acestei sesiuni propunerea legislativă privind reglementarea fondului locativ de protocol.
ART. 2 Parlamentul României transmite Guvernului, Presedentiei şi Parchetului General de pe lângă Curtea Suprema de Justiţie, prin Ministerul Justiţiei, raportul asupra atribuirii de locuinţe pentru parlamentari, membri ai Guvernului şi pentru persoane din aparatul Parlamentului, Guvernului şi Presedentiei în perioada 1990-1994, ca pe baza acestuia să fie adoptate măsurile care se impun. Parchetul General de pe lângă Curtea Suprema de Justiţie, prin Ministerul Justiţiei, va informa Parlamentul României, până la data de 31 martie 1996, asupra concluziilor la care a ajuns în cazurile sesizate şi asupra măsurilor luate.
ART. 3 Guvernul va continua investigaţiile asupra modului în care au fost atribuite locuintele din fondul locativ de stat de către ministere, de autorităţile publice şi organele de stat asimilate acestora, prefecturi, consilii judeţene, consilii locale şi primari, şi va prezenta, până la data de 31 mai 1996, un raport asupra modului în care au fost realizate măsurile aprobate de Parlamentul României. Se mandatează Comisia parlamentară comuna de ancheta sa supravegheze modul în care Guvernul conduce şi realizează aceste investigaţii.