Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1679 /2006


privind garantarea de către Ministerul Finanţelor Publice, în proporţie de 80%, a împrumutului în valoare de maximum 190 milioane dolari S.U.A. pentru Societatea Comercială "Electrocentrale Bucureşti" - S.A., în vederea completării finanţării achiziţiilor de resurse energetice din ţară şi din import pentru iarna 2006-2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 3 alin. (2) şi art. 10 alin. (1) din Legea datoriei publice nr. 313/2004, cu modificările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobă contractarea de către Societatea Comercială "Electrocentrale Bucureşti" - S.A. a unui împrumut intern în valoare de maximum 190 milioane dolari S.U.A. în echivalent lei la data semnării contractului de împrumut, în vederea completării finanţării achiziţiilor de resurse energetice din ţară şi din import pentru iarna 2006-2007, păcură şi gaze naturale, inclusiv serviciile auxiliare pentru transportul şi distribuţia acestora.

    (2) Rambursarea împrumutului, plata dobânzilor, comisioanelor şi a altor costuri aferente acestuia se efectuează din resursele financiare ale Societăţii Comerciale "Electrocentrale Bucureşti" - S.A.

    ART. 2

    (1) Se autorizează Ministerul Finanţelor Publice să garanteze în proporţie de 80% împrumutul prevăzut la art. 1. Dobânzile, comisioanele şi alte costuri aferente împrumutului sunt garantate în aceeaşi proporţie. Suma dintre valoarea garanţiei acordate pentru împrumut şi valoarea totală a garanţiei acordate pentru accesoriile acestuia nu poate depăşi suma prevăzută la art. 1 alin. (1).

    (2) Garanţia de stat se acordă numai cu avizul Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior.

    ART. 3

    Parametrii referitori la tipul împrumutului, scadenţa şi perioada de graţie a împrumutului se stabilesc cu avizul consultativ al Ministerului Finanţelor Publice.

    ART. 4

    (1) Măsurile de ajutor de stat prevăzute în prezenta hotărâre se vor acorda în cadrul unei scheme de ajutor de stat exceptate de la obligaţia notificării, care va cuprinde toate ajutoarele de stat ce se intenţionează a se acordă operatorilor de servicii de producere a energiei termice în vederea compensării costurilor induse de prestarea acestor servicii.

    (2) Schema va fi instituită printr-un act administrativ care va reglementa scopul, obiectivul, durata, bugetul, beneficiarii, modalităţile de acordare a ajutorului de stat şi elementele pe baza cărora se cuantifică acesta. Totodată, actul va conţine criteriile necesare asigurării compatibilităţii ajutorului de stat şi încadrării acestuia în categoria de ajutoare exceptate de la obligaţia notificării, aşa cum sunt acestea prevăzute în legislaţia secundară comunitară privind serviciile de interes economic general, criteriile de selecţie a beneficiarilor, precum şi autoritatea responsabilă cu implementarea şi derularea schemei.

    (3) În cazul în care Societatea Comercială "Electrocentrale Bucureşti" - S.A. solicită ajutor de stat în cadrul schemei prevăzute la alin. (1) şi nu îndeplineşte condiţiile de încadrare în categoriile exceptate, furnizorul sau iniţiatorul va notifica individual autorităţii de concurenţă competente ajutorul de stat ce se intenţionează a se acordă acesteia pentru compensarea costurilor induse de prestarea serviciului public. Ajutorul de stat se va acorda numai după emiterea unei decizii de autorizare de către autoritatea de concurenţă competentă.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic