Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 160 /1999


privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investiţiilor pentru realizarea unor lucrări publice şi construcţii de locuinţe, cu modificarea şi completarea corespunzătoare a normelor metodologice aprobate
prin Hotărârea Guvernului nr. 391/1993


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul dispoziţiilor art. I pct. 2 din Legea nr. 82/1995, ale art. 74 alin. (1) din Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice, ale art. 62 din Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, şi ale Legii nr. 189/1998 privind finanţele publice locale,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investiţiilor pentru realizarea unor lucrări publice şi construcţii de locuinţe, cu modificarea şi completarea corespunzătoare a normelor metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 391/1993, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 101 din 19 aprilie 1994, se modifica şi se completează după cum urmează:

    1. Punctul 2 din capitolul A va avea următorul cuprins:

    "2. Încasările obţinute din punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 85/1992, republicată, şi ale Ordonanţei Guvernului nr. 19/1994, aprobată şi modificată prin Legea nr. 82/1995 (din avansuri, plati integrale, rate, licitaţii, dobânzi - după deducerea comisionului - etc.), constituie venituri cu destinaţie specială ale bugetelor comunelor, oraşelor, judeţelor, respectiv <<Venituri din fondul pentru locuinţe>>, şi se utilizează pentru terminarea şi darea în folosinţă a locuinţelor, precum şi pentru efectuarea lucrărilor la spaţiile cu alta destinaţie decât aceea de locuinta, care condiţioneaza punerea în funcţiune a locuinţelor legate structural de acestea."

    2. Punctul 3 din capitolul A va avea următorul cuprins:

    "3. Anterior acţiunii de licitare a locuinţelor aflate în diferite stadii de execuţie, pentru care nu au fost emise repartiţii sau nu au fost încheiate precontracte ori contracte de vânzare-cumpărare, autorităţile publice locale vor stabili, prin protocoale, locuintele în curs de execuţie care trec fără plata în patrimoniul Parlamentului României, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului de Interne, Serviciului Roman de Informaţii, Serviciului de Protecţie şi Paza, Ministerului Justiţiei - Direcţia generală a penitenciarelor, potrivit prevederilor art. 2 alin. 2 din Legea nr. 85/1992, republicată."

    3. Punctul 2 din capitolul B va avea următorul cuprins:

    "2. Plata lucrărilor pentru terminarea şi darea în folosinţă a locuinţelor aflate în diferite stadii de execuţie se efectuează în baza prevederilor art. 40 din Legea nr. 189/1998 privind finanţele publice locale, prin unităţile teritoriale ale trezoreriei statului, potrivit precizărilor elaborate de Ministerul Finanţelor."

    4. Alineatul 1 al punctului 3 din capitolul B va avea următorul cuprins:

    "Consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor efectua cheltuieli reprezentând investiţii pentru realizarea unor lucrări publice şi construcţii de locuinţe, prevăzute în bugetele acestora, de la capitolul bugetar <<Cheltuieli cu destinaţie specială>>, subcapitolul <<Cheltuieli din fondul pentru locuinţe>>."

    5. Alineatul 3 al punctului 3 din capitolul B se abroga.

    6. Partea introductivă a alineatului 1 al punctului 4 din capitolul B va avea următorul cuprins:

    "În baza inventarierilor şi a evaluărilor efectuate potrivit pct. 1 din Programul cu privire la realizarea şi darea în folosinţă a locuinţelor din cadrul blocurilor aflate în diferite stadii de execuţie, plăţile pe bază de acte justificative se vor efectua din bugetele comunelor, oraşelor, judeţelor, prioritar pentru:"
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic