Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1548 /2006


privind aprobarea volumului maxim de lemn pe picior care poate fi recoltat în anul 2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 40 alin. 1 din Legea nr. 26/1996 - Codul silvic, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Pentru anul 2007 se aprobă recoltarea unui volum maxim de lemn pe picior de 18,5 milioane mc, din următoarele categorii de resurse:

    a) 10,4 milioane mc din păduri aflate în proprietatea publică a statului;

    b) 2,85 milioane mc din păduri proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale;

    c) 2,15 milioane mc din păduri proprietate privată a persoanelor juridice de drept privat;

    d) 2,25 milioane mc din păduri proprietate privată a persoanelor fizice;

    e) 0,85 milioane mc din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara fondului forestier naţional.

    (2) Revizuirea volumului de lemn, pe categoriile de resurse prevăzute la alin. (1), se face ori de câte ori este cazul, prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în funcţie de evoluţia procesului de reconstituire a dreptului de proprietate pentru păduri şi alte terenuri cu vegetaţie forestieră, fără a depăşi volumul maxim de 18,5 milioane mc.

    (3) Repartizarea pe judeţe a volumelor de lemn provenind din resursele prevăzute la alin. (1) lit. b)-e) se face prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

    (4) Repartizarea pe fiecare ocol silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice ale volumelor de lemn pe picior provenind din resursele prevăzute la alin. (1) lit. b)-e) se realizează de către inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânătoare.

    (5) Repartizarea pe proprietari sau deţinători a volumelor maxime de lemn se realizează de către ocoalele silvice, prin aplicarea următoarelor procente:

    a) 87% din posibilitatea anuală stabilită prin amenajamentele silvice avizate sau pe baza hotărârilor Conferinţei a II-a de amenajare, pentru amenajamentele silvice neavizate;

    b) 77% din volumul de recoltat printr-o intervenţie, stabilit prin studiile sumare de amenajare aprobate conform legii, diferenţiat pe produse principale, inclusiv tăieri de conservare - 71% şi pe produse secundare - 100%;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic