Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1512 /2002


pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate în asistenţa medicală primara


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 01.01.2003 și 31.12.2003 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 01.01.2003 și 31.12.2003 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 107 din Constituţie şi al art. 10 alin. (2) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurări sociale de sănătate,

    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Se aprobă Contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate în asistenţa medicală primara, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, denumit în continuare contract-cadru.

    ART. 2

    (1) Asistenţa medicală primara se asigura numai de către medicul de familie împreună cu personalul sanitar, prin cabinete medicale organizate conform Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, republicată, cu modificările ulterioare, şi prin cabinete medicale care funcţionează în structura sau în coordonarea unor unităţi sanitare aparţinând ministerelor şi instituţiilor centrale cu reţele sanitare proprii, ca furnizori de servicii medicale în asistenţa medicală primara, autorizaţi şi acreditaţi potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.

    (2) Serviciile medicale din asistenţa medicală primara în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate se acordă în baza contractelor încheiate între furnizorii de servicii medicale primare şi casele de asigurări de sănătate judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, denumite în continuare case de asigurări de sănătate.

    (3) Numărul minim de asiguraţi de pe listele medicilor de familie pentru care se încheie contractul de furnizare de servicii medicale între furnizori şi casele de asigurări de sănătate se stabileşte pe localităţi, de către o comisie paritara formată din reprezentanţi ai caselor de asigurări de sănătate şi ai direcţiilor de sănătate publică, respectiv ai direcţiilor medicale din ministerele şi instituţiile centrale cu reţele sanitare proprii, cu consultarea reprezentanţilor consiliilor judeţene ale Colegiului Medicilor din România, respectiv al municipiului Bucureşti, cu excepţia cabinetelor medicale care funcţionează în structura sau în coordonarea unor unităţi sanitare aparţinând ministerelor şi instituţiilor centrale cu reţele sanitare proprii.

    (4) În localităţile urbane numărul minim de asiguraţi de pe listele medicilor de familie pentru care se încheie contractul de furnizare de servicii medicale, în cazul medicilor nou-veniti, este de 1.000; pentru medicii de familie care la data de 31 decembrie 2002 au sub 1.000 de persoane înscrise pe listele proprii, furnizorii vor încheia contracte cu casele de asigurări de sănătate respectând numărul minim de persoane înscrise, stabilit de către o comisie paritara formată din reprezentanţi ai caselor de asigurări de sănătate şi ai direcţiilor de sănătate publică, cu consultarea reprezentanţilor consiliilor judeţene ale Colegiului Medicilor din România, respectiv al municipiului Bucureşti, urmând ca încadrarea obligatorie în limita de 1.000 de persoane înscrise să se realizeze într-un termen maxim de 3 ani de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri. Medicilor de familie al căror număr de persoane înscrise pe listele proprii scade sub numărul minim pentru care se poate încheia contractul de furnizare de servicii medicale, în situaţia cabinetelor medicale individuale, li se reziliază contractul în condiţiile legii, iar pentru celelalte forme de organizare a cabinetelor medicale medicii de familie respectivi sunt excluşi din contract prin modificarea acestuia, asiguraţii de pe listele acestora putând opta pentru alţi medici de familie adusi la cunoştinţa acestora de către casele de asigurări de sănătate.

    ART. 3

    Furnizorii de servicii medicale din asistenţa medicală primara acorda servicii medicale în cadrul programului stabilit de către aceştia, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Pentru asigurarea de servicii medicale 24 de ore din 24, inclusiv sambata, duminica şi sărbătorile legale, în afară programului se acordă servicii medicale de către medicii de familie în centrele de permanenta înfiinţate şi organizate de direcţiile de sănătate publică, în condiţiile legii şi ale normelor elaborate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei, cu consultarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Colegiului Medicilor din România.

    ART. 4

    Medicii de familie acorda asistenţa medicală pentru asiguraţii înscrişi în lista proprie, potrivit pachetului de servicii medicale de baza, asigura asistenţa medicală în caz de urgenta medico-chirurgicala oricărei persoane care are nevoie de aceste servicii şi asigura asistenţa medicală persoanelor care nu fac dovada calităţii de asigurat şi a plăţii contribuţiei la fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, precum şi categoriilor de persoane care se asigura facultativ pentru sănătate, potrivit legii, conform pachetului minimal de servicii medicale. Pachetul de servicii medicale de baza şi pachetul minimal de servicii medicale se stabilesc de către o comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi Familiei şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, cu consultarea reprezentanţilor Colegiului Medicilor din România, şi se prevăd în normele metodologice de aplicare a contractului-cadru.

    ART. 5

    Modalităţile de plată a furnizorilor de servicii medicale în asistenţa medicală primara sunt:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic