Guvernul României hotărăşte:
ART. 1 (1) Se constituie Comitetul Interministerial pentru Integrare Europeană, din care fac parte reprezentanţi, la nivelul conducerilor, din cadrul ministerelor şi al altor organe prevăzute în anexa. (2) La reuniunile Comitetului Interministerial pentru Integrare Europeană pot participa, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai Senatului, Camerei Deputaţilor, Presedentiei, Consiliului Legislativ, Comisiei de elaborare a Strategiei naţionale de pregătire a aderării României la Uniunea Europeană, precum şi ai altor instituţii: Academia Română, Fondul Proprietăţii de Stat, Camera de Comerţ şi Industrie, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, uniuni de creaţie, unităţi de cercetare şi învăţământ, organizaţii patronale şi sindicale.
ART. 2 (1) Comitetul Interministerial pentru Integrare Europeană este condus de primul-ministru al României. (2) Preşedinte executiv al Comitetului Interministerial pentru Integrare Europeană este şeful Departamentului pentru Integrare Europeană al Guvernului.
ART. 3 Principalele atribuţii ale Comitetului Interministerial pentru Integrare Europeană sunt: (1) elaborează şi examinează periodic sinteze privind stadiul aplicării prevederilor Acordului de asociere la Uniunea Europeană şi prezintă Guvernului propuneri în vederea respectării întocmai a obiectivelor acordului; (2) examinează, avizează şi, după caz, supune spre aprobare Guvernului propunerile de imbunatatire a Strategiei naţionale de pregătire a aderării României la Uniunea Europeană, care se vor face pe parcurs; (3) examinează şi avizează programele sectoriale de integrare în vederea asigurării coerentei acestora cu obiectivele Strategiei naţionale de pregătire a aderării României la Uniunea Europeană; (4) elaborează, examinează, avizează şi propune spre aprobare Guvernului Programul naţional de armonizare a legislaţiei româneşti cu cea comunitara; (5) formulează propuneri privind orientările de baza cu privire la ansamblul acţiunilor vizind procesul de integrare europeană a României; (6) elaborează, examinează şi avizează poziţia părţii române la sesiunile Consiliului şi Comitetului de Asociere.