Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1357 /2006


pentru modificarea Normelor metodologice privind etichetarea alimentelor, prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC



    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. I

    Normele metodologice privind etichetarea alimentelor, prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 147 din 27 februarie 2002, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

    1.La articolul 5, litera g) va avea următorul cuprins:

    "g) denumirea sau denumirea comercială şi adresa producătorului ori ale ambalatorului sau ale distribuitorului; în cazul produselor din import se înscriu numele şi adresa importatorului sau ale distribuitorului înregistrat în România;".

    2. Anexa nr. 1f) la normele metodologice se modifică şi se înlocuieşte cu anexa la prezenta hotărâre.

    ART. II

    Până la data de 25 noiembrie 2007 sunt exceptate din cuprinsul anexei nr. 1f) la Normele metodologice privind etichetarea alimentelor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 106/2002, cu modificările şi completările ulterioare, următoarele produse:

	

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
       Ingrediente Produse provizoriu excluse din această cauză
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cereale care conţin gluten Siropuri de glucoză pe bază de grâu conţinând
                                dextroză*)
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Maltodextrine pe bază de grâu*)
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Siropuri de glucoză pe bază de orz
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Cereale utilizate în distilate pentru băuturi
                                spirtoase
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ouă Lizozim (produs obţinut din ouă) utilizat
                                în vin
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Albumină (produs obţinut din ouă) utilizată
                                ca stabilizator pentru vin şi cidru
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Peşte Gelatină de peşte utilizată ca suport pentru
                                vitamine sau preparate carotenoidice şi arome
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Gelatină de peşte sau clei de peşte,
                                utilizate ca stabilizatori pentru bere, cidru
                                şi vin
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Soia Ulei şi grăsime de soia complet rafinate*)
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Amestec natural de tocoferoli (E 306),
                                tocoferol D-alfa natural, acetat
                                de tocoferol D-alfa natural, succinat de
                                tocoferol D-alfa natural obţinuţi din soia
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Fitosteroli şi esteri de fitosteroli derivaţi
                                din uleiuri vegetale de soia
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Ester de stanol vegetal produs din steroli
                                obţinuţi din uleiuri vegetale din soia
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Lapte Zer utilizat în distilate pentru băuturi
                                spirtoase
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Lactitol
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Produse din lapte (caseină) utilizate ca
                                stabilizatori la fabricarea vinului şi a
                                cidrului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Fructe în coajă Fructe în coajă utilizate în distilatele pentru
                                băuturi spirtoase
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Fructe în coajă (migdale, nuci) utilizate
                                (ca aromă) în băuturi spirtoase
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Telină Ulei de frunze de ţelină şi seminţe
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Oleorăşini din seminţe de ţelină
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Muştar Ulei de muştar
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Ulei de seminţe de muştar
                                ──────────────────────────────────────────────
                                Oleorăşini din seminţe de muştar
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


------

    *) Şi produse care rezultă din acestea, în măsura în care procesul pe care l-au suferit nu este probabil să crească nivelul de alergenicitate stabilit de EFSA (European Food Safety Authority) pentru produsul relevant din care provine.

    ART. III

    La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă art. II din Hotărârea Guvernului nr. 1.870/2005 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind etichetarea alimentelor, prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 114 din 7 februarie 2006.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic