Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 129 /2016


privind Comunicarea Comisiei către Parlamentul European în conformitate cu articolul 294 alineatul (6) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene privind poziţia Consiliului privind adoptarea propunerii de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 471/2009 privind statisticile comunitare privind comerţul exterior cu ţările terţe în ceea ce priveşte acordarea de competenţe delegate şi de executare Comisiei pentru adoptarea anumitor măsuri - COM (2016) 420 final


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.09.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.09.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere Raportul Comisiei pentru Afaceri Europene nr. LXII/646 din 3 octombrie 2016,

    Senatul adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1


    Senatul constată următoarele aspecte:

    a) Obiectivul Comisiei Europene este modificarea Regulamentului (CE) nr. 471/2009 pentru a-l alinia la noul context instituţional din cadrul Uniunii Europene. Prin acest document se are în vedere acordarea către Comisie a competenţei:

    - de a adopta acte delegate prin care să completeze şi să modifice normele în legătură cu anumite dispoziţii, pentru a ţine seama de modificările aduse Codului vamal sau dispoziţiilor derivate din convenţiile internaţionale, de modificările necesare din motive metodologice şi de necesitatea instituirii unui sistem eficient de colectare a datelor şi de compilare a statisticilor;

    - de executare, care să-i permită să adopte măsuri, în conformitate cu procedura de examinare, în legătură cu anumite dispoziţii, pentru a se asigura condiţii uniforme de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 471/2009;

    - de înlocuire a trimiterii la Comitetul Extrastat cu o trimitere la Comitetul Sistemului Statistic European (CSSE), în contextul unei restructurări generale şi al simplificării Sistemului statistic european (SSE).

    b) Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului României sprijină modificările propuse de Parlamentul European şi salută compromisul la care s-a ajuns prin acceptarea unor amendamente din partea Consiliului şi a Parlamentului European, compromis pe care îl consideră coerent cu eforturile Comisiei de aliniere a legislaţiei de dinainte de Tratatul de la Lisabona. Acest compromis reflectă în mod corect echilibrul dintre actele delegate şi cele de punere în aplicare, în plus, el constituie un caz de succes de aplicare a noului Acord interinstituţional privind o mai bună legiferare.

    c) Comisia pentru Afaceri Europene supune Plenului Senatului, spre dezbatere şi adoptare, proiectul de hotărâre privind documentul examinat, în conformitate cu art. 34 din anexa la Regulamentul Senatului, aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 28/2005, republicat.

    ART. 2


    Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    Această hotărâre a fost adoptată de Senat, în şedinţa din 11 octombrie 2016, în conformitate cu prevederile art. 78 din Regulamentul Senatului şi ale art. 5 lit. f) şi art. 30 lit. b) din anexa la Regulamentul Senatului, aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 28/2005, republicat.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic