Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1213 /2006


privind stabilirea procedurii-cadru de evaluare a impactului asupra mediului pentru anumite proiecte publice şi private


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 24.11.2006 și 10.09.2009 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 24.11.2006 și 10.09.2009 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    f) procedura de evaluare a impactului asupra mediului - parcurgerea etapelor ce au ca obiect stabilirea necesităţii supunerii unui proiect evaluării impactului asupra mediului, evaluarea impactului asupra mediului, consultarea publicului şi a autorităţilor publice cu responsabilităţi în domeniul protecţiei mediului, luarea în considerare a raportului evaluării impactului asupra mediului şi a rezultatelor acestor consultări în procesul decizional şi asigurarea informării asupra deciziei luate;

    g) proiect - execuţia lucrărilor de construcţii sau a altor instalaţii ori amenajări, alte intervenţii asupra cadrului natural şi peisajului, inclusiv cele care implica extragerea resurselor minerale;

    h) public - una sau mai multe persoane fizice sau juridice şi, în concordanta cu legislaţia ori cu practica naţionala, asociaţiile, organizaţiile sau grupurile acestora;

    i) public interesat - publicul afectat sau posibil a fi afectat de ori care are un interes în procesul de luare a deciziilor de mediu; organizaţiile neguvernamentale care promovează protecţia mediului şi îndeplinesc condiţiile cerute de legislaţia în vigoare fac parte din publicul interesat;

    j) titularul proiectului - solicitantul acordului de mediu pentru un proiect privat sau autoritatea publică ce iniţiază un proiect.

    (2) Definiţiile prevăzute la alin. (1) lit. b), d) şi e) se interpretează în sensul acordării accesului larg la justiţie publicului interesat.

    (3) Dispoziţiile alin. (1) lit. h) se aplică persoanelor fizice, indiferent de cetăţenie, naţionalitate sau domiciliu, iar în cazul persoanelor juridice, indiferent de locul unde sunt înregistrate ori în care se afla centrul efectiv al activităţii lor.

    ART. 3


    (1) Proiectele care pot avea efecte semnificative asupra mediului datorită, printre altele, naturii, dimensiunii sau localizarii lor fac obiectul evaluării impactului asupra mediului înainte de emiterea acordului de mediu. Aceste proiecte sunt prevăzute la art. 8 şi 9.

    (2) Evaluarea impactului asupra mediului identifica, descrie şi evalueaza, în mod corespunzător şi pentru fiecare caz în parte, în conformitate cu prevederile prezentei hotărâri, efectele directe şi indirecte ale proiectului asupra următorilor factori:

    a) fiinţe umane, fauna şi flora;

    b) sol, apa, aer, clima şi peisaj;

    c) bunuri materiale şi patrimoniu cultural;

    d) interactiunea dintre factorii menţionaţi la lit. a), b) şi c).

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic