Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1156 /2013


pentru aprobarea acţiunilor sanitar-veterinare cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, a acţiunilor prevăzute în Programul de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor, precum şi a tarifelor aferente acestora


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 10.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (10.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, precum şi al art. 15 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 215/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobã acţiunile sanitar-veterinare cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, prevãzut în anexa nr. 1.

    (2) Se aprobã acţiunile cuprinse în Programul de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor, prevãzut în anexa nr. 2.

    ART. 2

    Obiectivele programelor prevãzute la art. 1 sunt supravegherea şi controlul bolilor animalelor domestice şi sãlbatice, stabilirea statusului de sãnãtate a animalelor domestice şi sãlbatice, a corelaţiei dintre bolile animalelor şi transmiterea acestora la om, precum şi asigurarea condiţiilor de igienã a produselor de origine animalã provenite de la acestea şi a produselor de origine nonanimalã destinate consumului uman, asigurarea sãnãtãţii publice şi protejarea intereselor consumatorilor.

    ART. 3

    (1) Se aprobã tarifele aferente acţiunilor sanitar-veterinare cuprinse în programul menţionat la art. 1 alin. (1), prevãzute în anexa nr. 3, destinate exploataţiilor nonprofesionale, aplicabile şi în cazul în care costurile sunt suportate de cãtre proprietarii acestora, în condiţiile legii.

    (2) Tarifele prevãzute în anexa nr. 3 cuprind contravaloarea manoperei şi a tuturor elementelor necesare pentru efectuarea acţiunilor sanitar-veterinare, cu excepţia contravalorii tuberculinei aviare şi mamifere, a vaccinului contra rabiei şi a vaccinului contra antraxului, a vacutainerelor şi acelor necesare prelevãrii probelor de sânge, precum şi a formularelor tipizate utilizate pentru înregistrarea şi raportarea acţiunilor sanitar-veterinare din cadrul programului prevãzut la art. 1 alin. (1).

    (3) Plata contravalorii manoperei prevãzute la alin. (2) realizate de medicii veterinari de liberã practicã este condiţionatã direct de înregistrarea corectã şi la zi în baza naţionalã de date informatice a mişcãrilor şi evenimentelor suferite de animalele de la care au fost prelevate aceste probe.

    ART. 4

    (1) Fondurile necesare realizãrii în exploataţiile nonprofesionale a acţiunilor sanitar-veterinare, inclusiv analizele şi examenele de laborator aferente, din cadrul programului prevãzut la art. 1 alin. (1) se asigurã din bugetul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, cu încadrarea în bugetul aprobat cu aceastã destinaţie, şi de cãtre proprietari, în condiţiile legii.

    (2) În cazul exploataţiilor comerciale, fondurile necesare realizãrii acţiunilor sanitar-veterinare din cadrul programului prevãzut la art. 1 alin. (1) se asigurã de cãtre proprietarii acestora, în condiţiile legii.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic