Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1079 /2011


pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.132/2008 privind regimul bateriilor şi acumulatorilor şi al deşeurilor de baterii şi acumulatori


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.09.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.09.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. I

    Hotărârea Guvernului nr. 1.132/2008 privind regimul bateriilor şi acumulatorilor şi al deşeurilor de baterii şi acumulatori, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 667 din 25 septembrie 2008, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 3, după litera ş) se introduce o nouă literă, litera t), cu următorul cuprins:

    "t) planul de operare - documentaţia elaborată de către producătorii de baterii şi acumulatori, prevăzuţi la lit. l), prin care prezintă ansamblul activităţilor pe care le vor desfăşura pe perioada de valabilitate a planului şi modalitatea prin care vor îndeplini obligaţiile care le revin, în ceea ce priveşte gestionarea bateriilor şi acumulatorilor şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori şi care se prezintă autorităţii centrale pentru protecţia mediului în scopul evaluării şi aprobării acestuia, potrivit prevederilor art. 7^1."

    2. La articolul 7, alineatul (8) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(8) Producătorii de baterii şi acumulatori sunt obligaţi să informeze Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului cu privire la modalitatea de îndeplinire a obligaţiilor prevăzute la alin. (7), până la data de 28 februarie a fiecărui an."

    3. După articolul 7 se introduce un nou articol, articolul 7^1, cu următorul cuprins:

    "Art. 7^1. - Procedura şi criteriile de evaluare şi autorizare a organizaţiilor colective şi de evaluare şi aprobare a planului de operare pentru producătorii care îşi îndeplinesc în mod individual obligaţiile privind gestionarea deşeurilor de baterii şi acumulatori, precum şi componenţa şi atribuţiile comisiei de autorizare se stabilesc prin ordin comun al ministrului mediului şi pădurilor şi al ministrului economiei, comerţului şi mediului de afaceri."

    ART. II

    Ordinul comun al ministrului mediului şi pădurilor şi al ministrului economiei, comerţului şi mediului de faceri privind aprobarea procedurilor şi criteriilor prevăzute la art. 7^1 din Hotărârea Guvernului nr. 1.132/2008 privind regimul bateriilor şi acumulatorilor şi al deşeurilor de baterii şi acumulatori, astfel cum a fost modificată şi completată prin prezenta hotărâre, va fi emis în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

                            PRIM-MINISTRU

                               EMIL BOC

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic