Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1060 /2006


privind finanţarea, din fondul constituit la nivelul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului în baza Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, a unor acţiuni ale autorităţilor administraţiei publice locale privind reconstruirea/repararea unor case de locuit din zonele în care s-au produs calamităţi naturale - inundaţii şi/sau alunecări de teren


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 37/2006 privind măsuri pentru finanţarea reconstruirii/reparării unor case de locuit din zonele în care s-au produs calamităţi naturale în anul 2006, al art. 24^1 din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 11 lit. m) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobă alocarea sumei de 15 milioane lei din fondul constituit la nivelul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului în conformitate cu prevederile art. 40 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, cu modificările ulterioare, pentru finanţarea unor acţiuni ale autorităţilor administraţiei publice locale privind reconstruirea/repararea unor case de locuit din localităţile prevăzute în anexa nr. 1, în care s-au produs calamităţi naturale - inundaţii şi/sau alunecări de teren.

    (2) Fondurile prevăzute la alin. (1) se virează în contul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, în termen de 10 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, şi se utilizează pentru achiziţionarea în mod centralizat a materialelor destinate construirii sau reparării caselor de locuit din zonele în care s-au produs calamităţi naturale inundaţii şi alunecări de teren. Pentru achiziţionarea materialelor necesare se vor aplica prevederile legislaţiei în vigoare privind achiziţiile publice în situaţii de extremă urgenţă.

    (3) Agenţia Naţională pentru Locuinţe răspunde de modul de utilizare, în conformitate cu prevederile legale, a sumelor alocate potrivit prezentei hotărâri. În vederea decontării achiziţiilor de materiale, efectuate conform contractelor încheiate în acest scop, Agenţia Naţională pentru Locuinţe răspunde pentru:

    a) verificarea şi arhivarea documentelor legate de plată;

    b) acordarea vizei de control financiar preventiv;

    c) întocmirea decontului justificativ de plată conform anexei nr. 2, care va fi însoţit de un borderou al proceselor-verbale de predare-primire a materialelor conform art. 2 alin. (2), întocmit pe baza modelului prezentat în anexa nr. 3.

    (4) După finalizarea acţiunii prevăzute la alin. (2), dar nu mai târziu de data de 10 decembrie 2006, Agenţia Naţională pentru Locuinţe va transmite Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului decontul justificativ prevăzut la alin. (3) lit. c) şi va vira în contul acestuia eventualele sume neutilizate.

    ART. 2

    (1) Achiziţia materialelor prevăzută la art. 1 alin. (2) şi repartizarea acestora pe judeţele şi localităţile prevăzute în anexa nr. 1 se fac pe baza necesarului stabilit de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, conform solicitărilor transmise de primarii localităţilor prin instituţiile prefectului din judeţele de care aparţin. Primarii localităţilor răspund, potrivit legii, pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor transmise.

    (2) Materialele se achiziţionează de Agenţia Naţională pentru Locuinţe franco-destinaţie şi se predau pe bază de proces-verbal primarilor localităţilor, potrivit repartizării stabilite în condiţiile alin. (1).

    (3) Primarii localităţilor răspund de depozitarea, gestionarea şi predarea către persoanele şi familiile sinistrate a materialelor preluate de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe în condiţiile alin. (2), în scopul reconstruirii sau reparării caselor distruse ori avariate în urma unor calamităţi naturale - inundaţii şi/sau alunecări de teren.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic